E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriO şirket her gün 1.6 milyon $ zarar ediyor---

O şirket her gün 1.6 milyon $ zarar ediyor

O şirket her gün 1.6 milyon $ zarar ediyor
27 Ağustos 2014 - 02:00 borsagundem.com

Malezya Hava Yolları ticari olarak bitti. Önce okyanusta kaybolan uçak sonra da Ukrayna saldırısı. Uçuşlar boş geçiyor. Günlük zarar 1.6 milyon dolar

Malezya Hava Yolları deyim yerindeyse artık bitti. mashable.com'un haberine göre bu yıl iki sansasyonel uçak kazası geçiren şirketin uçuşları artık bomboş geçiyor. Mart ayında Malezya’dan Çin’e giden uçaktaki 227 yolcunun akıbeti hala bilinmezliğini koruyor. Ukrayna’da firmanın uçağının düşürülmesi ise firmaya duyulan yolcu güveninin artık tamamen yok olmasına neden oldu.

Neredeyse bomboş şekilde uçan Malezya Hava Yolları'nın çok az sayıdaki yolcularının Twitter'da paylaştıkları mesajlar da şirketin içler acısı durumunu gözler önüne seriyor. O mesajlardan bazıları şöyle: 



"Malezya Hava Yolları uçağı, Richard Marx konseri gibi bomboş"



"Teşekkür ederiz @ MAS inanılmaz bir sürpriz!"

"Annem Malezya Hava Yolları uçağıyla geldi. Uçak o kadar boştu ki, A380'de onun için 3 koltuk vardı."



Howard Üniversitesi profesörlerinden Oliver McGee’nin açıklamalarına göre havayolu şirketi boş uçuşlar nedeniyle günde 1.6 milyon dolar zarar ediyor. Şirket her ne kadar seyahat acentalarına verdiği komisyonları yükseltse de imajını kurtamadı.

Pekin’den Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’a diğer havayolları 500 dolara uçmasına rağmen Malezya Hava Yolları 238 dolara uçuyor. Fakat buna rağmen uçuşlar boş geçiyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)