E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiO hissede yüzde 18 yükselme potansiyeli---

O hissede yüzde 18 yükselme potansiyeli

O hissede yüzde 18 yükselme potansiyeli
23 Ekim 2017 - 09:59 borsagundem.com

Oyak Yatırım'dan bir hisse için değerlendirme ve öneride bulundu

Oyak Yatırım, Arçelik için 'Endeks Üzeri Getiri' önerisini korudu. Şirketten hisseye yönelik yapılan değerlendirmede şu ifadelere yer verildi:

Şirketin net karı bir önceki yılın aynı dönemine göre %3 oranında geriledi. Şirketin VAFÖK’ü %22 oranında artarak 542mn TL olurken VAFÖK marjı 0.9 baz puan düşerek %10 oranındmadde maliyetleri ve satis ile ilgili faaliyet giderlerindeki artis karliligi olumsuz etkilemistir. Satis gelirleri ise %33 oraninda artarak 5,4 milyar TL'ye ulasmis ve en yuksek ceyreksel ciroya ulasmistir. Arcelik satis hacmi ve ciro beklentisininde degisiklik hminini %10.5'ten %10'a dusurmustur. 

Karlilik gorunumundeki degisikligin olumsuz bir etkisi olsa da hedef fiyatimiza gore %18 oraninda yukselme potansiyeli tasiyan Arçelik için Endeks Uzeri Getiri önerimizi koruyoruz."

Oyak Yatırım

* SAYFADA YER ALAN BİLGİLER TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsa23 Ekim 2017 12:56

    Bordanın gidecek yer yok bilinçli tutuyorlar herzaman söylüyorum bu fiatlar aşırı şisirilmiş yuzde dortyüz besyüz artan şirketler var hepsi ellerinde inanmayın yazilanlara gariban küçük yatırımci ariyorlar almayın koca bir yalan

  • murat23 Ekim 2017 12:29

    gel gel hareketleri...