E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiO hisse için hedef fiyat 78 TL---

O hisse için hedef fiyat 78 TL

O hisse için hedef fiyat 78 TL
19 Ekim 2017 - 10:33 borsagundem.com

Halk Yatırım, BİM hissesi için değerlendirmede bulundu

Halk Yatırım, BİM için tavsiyesini 78,00 TL hedef fiyat ile 'TUT' olarak belirledi.

Halk Yatırım konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Mağaza sayısı bakımından Türkiye'nin lider yüksek iskontolu perakendecisi Bim, hükümet tarafından uygulanan teşviklerin de desteği ile oluşan olumlu talep koşulları, yüksek gıda enflasyonu, düşük baz etkisi ve şirket yönetimi tarafından alınan aksiyonlarının (stok kalem sayısının 650'den 700'e çıkarılması, ürün miksinin iyileştirmesi, fiyat yatırımları ve reklam çalışmaları) desteği ile bu yılın ilk yarısında güçlü performans sergiledi. Gıda enflasyonunda devam eden yüksek seyrin desteklediği L-f-L satış büyümesi ve yeni mağaza açılışlarının etkisiyle 3Ç17'de de güçlü ciro büyümesi kaydetmesini bekliyoruz. SKU sayısında yapılan artış Bim'e yönelik beklentilerimiz açısından destekleyici olsa da, hissenin yılbaşından bu yana BIST100 endeksine göre %23 oranında pozitif ayrışması ve mevcut çarpanlar itibariyle tarihsel ortalamalarına göre primli işlem görmesi, hem güçlü ilk yarı performansının hem de kısa vadeli olumlu beklentilerin büyük oranda fiyatlandığını gösteriyor. Mevcut fiyat seviyesine göre 12-aylık hedef fiyatımız olan 78,00 TL'nin sunduğu sınırlı orandaki yükseliş potansiyelini de göz önünde bulundurarak Bim için tavsiyemizi 'TUT' yönünde belirliyoruz.

Yönetimin 2017 hedefleri ulaşılabilir. Bim’in 2017’yi yıllık bazda %21,7’lik konsolide ciro büyümesi ile tamamlamasını bekliyoruz. Beklentimiz, şirket yönetiminin güçlü ilk yarı performansı nedeniyle 2Ç17 sonuçlarının ardından %15-18’den %20-23’e revize ettiği büyüme tahminiyle uyumlu. 2016-2020T döneminde ise, satış gelirlerinde %18,4’lük yıllık bileşik büyüme öngörüyoruz. Şirketin son dört yıldaki %19,3’lük YBB performansına görece düşük tahminimiz, gıda enflasyonunda beklediğimiz düşüş eğiliminden kaynaklanıyor.

SKU sayısında artış umut verici. 2016 sonunda yaklaşık 650 olan SKU sayısının (stok kalemi) bu yılın ilk yarısında ağırlıklı markalı ve kısmen de özel-markalı ürünlerle 700’e çıkarıldığını gördük. SKU sayısındaki artışı, Bim’in mağaza trafiğinde beş çeyrek üstüste yaşanan daralmanın ardından 1Ç17’de %1,1 ve 2Ç17’de %2,5 oranlarında kaydedilen toparlanmanın önemli bir nedeni olarak görüyoruz. Sektördeki yoğun rekabet nedeniyle önümüzdeki dönemde trafikte güçlü büyüme oranları görmeyi beklemiyoruz. Ancak ilk yarıda olduğu gibi şirketin etkili SKU yönetimini sürdürmesi beklentilerimizden daha iyi trafik artışı görmemizi sağlayabilir.

Kısa vadeli pozitifler büyük ölçüde fiyatlandı. Mevcut durumda Bim hissesi tahminlerimize dayalı 12-aylık ileriye dönük FD/FAVÖK ve F/K çarpanları itibariyle 3-yıllık tarihsel ortalamasına göre sırasıyla %18 ve %19 oranlarında primli işlem görüyor. Güçlü ilk yarı performansının etkisiyle yılbaşından bu yana BIST100 endeksine göre %23 oranında pozitif ayrışmasını da göz önünde bulundurarak, kısa vadeli olumlu beklentilerin büyük ölçüde fiyatlandığını düşünüyoruz. Bunun yanı sıra, gelecek yıl gıda enflasyonunda beklediğimiz aşağı yönlü eğilim nedeniyle, ciro büyümesinde yavaşlama ile birlikte operasyonel kâr marjlarında hafif geri çekilme bekliyoruz.

Tavsiyemizi ‘TUT’ yönünde belirliyoruz

12-aylık hedef fiyatımız 78,00 TL. Bim için indirgenmiş nakit akımları yöntemine göre yaptığımız değerleme çal ışmasında risksiz faiz oranını %10,5, risk primini %5,5 ve Beta katsayısını 0,59 alarak %13,7 seviyesinde ağırl ıklı ortalama sermaye maliyeti kullandık.

Sektörün büyüme dinamiklerini ve yurt içi enflasyon beklentilerimizi de göz önünde bulundurarak uç değer büyüme oranını %6 olarak uyguladık. Böylece Bim için 12-ayl ık hedef fiyatımızı 78,00 TL seviyesinde belirliyoruz. Hedef fiyatımız mevcut hisse fiyatına göre sınırlı oranda yükseliş potansiyeli sunuyor. Sağlam iş modeli, istikrarl ı operasyonel kâr marjl arı ve güçlü bilanço yapısı ile Bim’i beğenmeye devam etsek de mevcut çarpanl ar itibariyle hem benzerlerine hem de tarihsel ortalamalarına göre primli işlem görmesi, BIST100 endeksine göre yılbaşından bu yana sergiledi ği %23’lük pozitif ayrışma ile kısa vadeli pozitiflerin büyük oranda fiyatlandığı düşüncemiz ve gelecek yıl gıda enflasyonunda bekledi ğimiz düşüş eğiliminin 2017’ye göre ci ro ve kârl ıl ık büyümeleri nde yavaşlamaya neden olacağı beklentimiz nedeniyle, Bim için tavsiyemizi ‘TUT’ yönünde belirliyoruz.

Riskler. Gelecek yıl gıda enflasyonunda bekledi ğimiz düşüş eğiliminin gerçekleşmemesi, Lf- L satış ve mağaza genişlemesinde beklentimizin üzeri nde büyüme, yurt içinde olas ı satın almalar ve yurt dışı operasyonlar (Fas ve Mıs ır) ile F İLE operasyonun kârl ılığında beklenenden daha önce başabaş noktasına geçiş, tahminlerimize yönelik yukarı yönlü risklerin başında geliyor. Öte yandan, gıda enflasyonunda sert düşüş ile L-f-L satış büyümesinde beklentimizin üzerinde zayıflama, mağaza trafiği nde daralma, daha düşük mağaza genişlemesi ve sektördeki rekabetin daha da yoğunlaşması tahminlerimize yönelik aşağı yönlü riskler arasında öne çıkıyor."

Halk Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)