E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriNurol'a kötü haber---

Nurol'a kötü haber

Nurol'a kötü haber
08 Ekim 2013 - 07:03 borsagundem.com

Nurol'un Bandırma'ya yapmayı planladığı termik santralle ilgili şok bir haber geldi

Bandırma'ya yapılması planlanan termik santralle ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, termik santral projesinden bugün itibariyle vazgeçildiğini söyledi.
Bandırma'nın Edincik beldesi sınırları içerisinde yer alan Şirinçavuş köyünde Nurol firması tarafından yapımı planlanan yerli ve ithal kömüre dayalı termik santralle ilgili açıklamalarda bulunan Öztaylan, bunu gazetelerden okuduğunu belirterek, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ve Belediye Başkanı Sedat Pekel'i tenkit etti.
Öztaylan, "Proje bugün saat 15.30 itibariyle sona erdi" diyerek, muhalefetin kendisine bilgi vermesi halinde birlikte mücadele edeceğini, ancak kendisine haber verilmeden birtakım girişimlerde bulunulduğunu, fakat meselenin yine kendisi tarafından halledildiğini söyledi.
Öztaylan, "Bugün bakanlık ile yaptığım görüşme sonrasında bu proje sona erdi. Kendilerine, 'Benim bölgemi bir dönem eski bakanımız Kemal Unakıtan'ın santral projesi ile şimdi de bu proje ile gündeme getiriyorsunuz. Ben bölgemde bu tür yatırımlar istemiyorum' dedim. Yapılan girişimler neticesinde bu proje iptal edildi. Bu sürecin tamamlanabilmesi için 17 genel müdür ve bakanlığın onayı gerekiyor. Bu hükümet çevreci bir yatırım olmadığı için bu bölgede kendi bakanına izin vermedi, vermez de. Ben bu bölgede çevreye saygılı yatırımlara ve sanayileşmeye karşı değilim, ama çevreci olduğunu iddia eden Bandırma Belediyesi yönetimi geçen ay belediye meclisi gündeminde ağaçlandırma sahası olan bir alanı depolama sahasına çevirmek istedi. Çevrecilik Yalova'dan getirtilen çimlerin serilmesi değildir. Ben Bandırma'ya zerre kadar zararı olacak adamın karşısında dururum" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bandırmalılar08 Ekim 2013 10:54

    kentimizde termik santral gibi felaketleri görmek istemiyoruz. Bu pis yatırımı önleyen herkeze en derin minnettarlığımızı sunarız. Nurol kuracaksa gelsin rüzgar santralı kursun kentimiz o yönden çok zengin

  • Birol08 Ekim 2013 10:51

    Sn Öztaylan'a ve konuyla ilgilenen herkese çok teşekkurler. Bir bandırmalı olarak kentimize zehir saçacak böylesine pis projeleri kentimize asla sokmayın.Zaten yeteri kadar kirleticiler var kentimizde.