E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı---

Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı

Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı
18 Nisan 2016 - 16:58 borsagundem.com

Bakanlar Kurulu toplantısıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, merak edilen soruları yanıtladı

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında basın açıklaması yaparak gazetecilerin sorularını yanıtladı.Kurtulmuş Avrupa Parlementosu'nda kabul edilen ilerleme raporunu Türkiye'nin iade edeceğini belirtti. Kurtulmuş şunlaır söyledi: "AB, Türkiye ile ilgili raporunu yayınladı. Bu Türkiye için kabul edilebilir bir rapor değildir. Bizim 3 kırmızı çizgimiz var. Birincisi 1915 olaylarına herhangi bir şekilde atıfta bulunana herhangi bir AB raporunu kabul etmemiz mümkün değil. PKK'nın terör örgütü listesinden çıkarılmasını içinde barındıran herhangi bir raporu kabul etmemiz mümkün değildir. Müzakerelerin durdurulması yönünde herhangi bir emare taşıyan bir raporu kabul etmemiz mümkün değildir. Bu raporun hukuki bağlayıcılığı yoktur, iade edilecektir."

SİYASETİN FİNANSMANI TASARISI
Bakanlar Kurulu toplantısında görüşülen konulara ilişkin Numan Kurtulmuş şu bilgileri verdi: "Siyasetin finanması konusunda uzun görüşmeler yaptık. Öncelikle bu eylem planı içinde yer alan bir konudur. İkincisi uluslararası yükümlülüklerdir. Bu yolda adım atılması zaruridir. Bu sadece hükümeti, AK Parti'yi değil bütün partileri ilgilendirdiğini biliyoruz. Diğer partilerden de katkılarını bekleyeceğiz. İlgili arkadaşlarımız parti temsilcileriyle bir araya gelerek görüşlerine müracaat edecek.

SAĞLIK HİZMETLERİNİN İYİLEŞTİRİLMESİ
İkinci olarak ele aldığımız konu, bu sefer teferruatlı bir şekilde gündeme gelen Sağlık Bakanlığı'nın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalardır. Hem insan, hem hastanelerimizin mevcut durumuna yönelik bir röntgen çekilmiştir. Sağlık sistemimizin yeni parametreleri neler olacak bunlar üzerinde durulmuştur. Önümüzdeki dönemde Türkiye'nin en önemli sorunu kronik hastalıklar sebebidir. Bundan sonraki sağlık sistemimizin koruyucu ve önleyici hekimlik müessesinin daha etkin çalışmasıdır. Obezite ve bunun gibi hastalıkların nedeninin statik durgunluk olduğudur. Bunlarla ilgi ne gibi tedbirler alınabileceği yönünde tedbirler paylaşıldı. Aile hekimliği müessesinin yeniden yapılandırılması da görüşüldü. Sevk zinciri de yeniden yapılandırılacak."

İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesini değerlendiren Kurtulmuş, "Uzun yıllardır özellikle son 20 - 25 yıllık süreç içerisinde İslam dünyası iki büyük kırılma, fay hattı üzerinden maalesef büyük sıkıntılar yaşıyor. Mezhebi farklılıkların, siyasi farklılıklarla bütünleşerek ciddi çatışmalara dönüşmesi. Suriye'den Yemen'e kadar çok geniş coğrafyayı, Lübnan'dan Pakistan'a kadar çok geniş coğrafyayı ilgilendiren büyük bir çatışma haline dönmesi gerçekten yüreklerimizi paralıyor. Siyasi farklılıklarımızı bir kenara bırakarak bunları konuşmak ama mezhep farklılıkları üzerinden İslam dünyasının bölünmesine yol açacak fikirlerin peşinden koşmamak herhalde en doğru en muktedir yoldur. Tabi ki mezhep farklılıklarını ortadan kaldırmak kimsenin yapabileceği bir şey değil. Ama bu farklılıklar dolayısıyla bunları bir düşmanlık haline konulması bunların siyasi farklılıklar ile bütünleştirilerek çatışma alanları haline getirilmesi garabetinden İslam dünyası kurtulmuş olur. Bu çerçevede Türkiye üzerine düşeni yapmaya inşallah devam edecek" ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜM SÜRECİ MASASINA YENİDEN OTURULACAK MI?
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Kurtulmuş basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, yeniden çözüm masasına dönüleceği iddialarıyla ilgili "Bu iddia hiçbir şekilde gerçeği yansıtmıyor" dedi. Kurtulmuş şöyle konuştu: "Bu iddia gerçeği yansıtmıyor. Durduk yerde Türkiye "biz hadi bu teröristlerle mücadele edelim" demedi. Birileri düğmeye bastı, piyonları harekete geçirdi. Burada verilen mücadele sadece 3-5 tane teröriste karşı verilen bir mücadele değildir. Onları sahaya salanlarla yapılan bir mücadeledir ve sonuna kadar devam edecektir."

TAKSİM'DE 1 MAYIS KUTLAMALARI
Taksim'de 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili de konuşan Kurtulmuş, "Kararı verecek olan İstanbul Valiliği'dir. Ama öyle görünüyor ki Taksim'de 1 Mayıs gösterilerinin olması en azından bu 1 Mayıs'ta mümkün olmayacak ve İstanbul Valiliği büyük ihtimalle İstanbul'un miting alanları olan Yenikapı ya da Maltepe meydanlarını, oradaki miting alanlarını 1 Mayıs kutlamalarını yapacak olan, bu törenleri yapacak olan insanlara, örgütlere buraları yer olarak gösterecektir kanaatindeyim. Karar İstanbul Valiliğinin vereceği bir karar." ifadelerini kullandı

DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRALIM MAHKEMELER NE KARAR VERİYORSA, KARARLARA UYALIM"
Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin bir soru üzerine Kurtulmuş, "Hadi buyurun hodri meydan. Parlamento'da şu anda bulunan dosyaların hepsi ile ilgili dokunulmazlıkları kaldıralım. Mahkemeler ne karar veriyorsa, o kararlara uyalım. Bu sorumluluğun siyaseten altına girerek dokunulmazlıkları kaldırmak ama kararı da siyaseten bizim vermemiz değil, mahkemeler versin. Parti fark etmeden hangi milletvekili hakkında bir dosya varsa bu dosya kaldırılsın talebinde bulunduk. Bu samimi bir taleptir. Reste karşı bir rest çekmek değildi. Siyaseti rahatlatan bir adımdı. Ümit ediyorum ki, 367'nin üstünde oy ile bütün değerli milletvekillerimiz destekleyecek. İnşallah 330'a gerek kalmadan referanduma gerek kalmadan bu konu halledilecektir. Samimiyetimiz ve ciddiyetimiz göstermek adına hepimiz imza attık. Ak Parti olarak 316 kişi ile Anayasa değişikliğinde bulunacağız. İnşallah bütün arkadaşlarımız ile 316 kişi olarak orada bulunarak anayasa değişikliğinin geçmesi için gayret sarf edeceğiz. Aynı şeyi CHP, MHP'nin de yapmasını bekliyoruz. Bu sadece bizim değil milletin beklentisidir" diye konuştu.

CENAZE MARŞI YERİNE TEKBİR GETİRİLMESİ TARTIŞMASI
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in "Şehit cenazelerinde marş yerine tebir getirilsin" sözleriyle ilgili soruya ise şu yanıtları verdi: "Resmi cenaze törenlerinde Chopin'in marşının çalınmasının yönetmelik gereğidir. Yasa değildir, anayasa değildir. Değiştirilir mi? değiştirilebilir. Ama henüz böyle bir çalışmanın olmadığını ifade etmek istiyorum. Biz de törene katılıyoruz. Bu törenlerin zaten çoğunda cenaze sahipleri tabii nasıl ister, nasıl öngörürlerse çoğunda insanlar zaten fiilen tekbir getirerek töreni yönlendiriyorlar şehit cenazelerimizde özellikle. Dolayısıyla bu zaman içinde milletin karar vereceği, cenaze sahiplerinin karar vereceği bir durumdur. Şu andaki resmi tören kısmı ise yönetmelikle düzenlenmiş olan bir meseledir. Şu aşamada yönetmeliğin değiştirilmesine ilişkin herhangi bir girişim yoktur."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)