E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNükleer füze krizinden Nota’ya satış serüveni---

Nükleer füze krizinden Nota’ya satış serüveni

Nükleer füze krizinden Nota’ya satış serüveni
16 Ağustos 2017 - 15:11 borsagundem.com

A1 Capital Direktörü Belgin Maviş, Borsa İstanbul’daki aşağı yönlü hareketi Borsagundem.com’a yorumladı…

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında soruşturma açılması ihtimali, CHP Antalya  Milletvekili Akaydın hakkında 15 Temmuz’a ‘tiyatro’ dediği gerekçesiyle açılan soruşturma, ABD ile Kuzey Kore arasında ‘savaş restleşmesi’ne dönen nükleer füze krizi ve bugün Türkiye’nin Almanya’ya verdiği Adil Öksüz notası.

Hepsi arka arkaya gelince, Borsa İstanbul iki günde yüzde 4’lük düşüşle karşı karşıya kaldı. Olumsuz yansımaların tetiklediği aşağı yönlü hareketi  A1 Capital Direktörü Belgin Maviş analiz masasına yatırdı. İşte ‘borsacı’ Maviş’in görüşü..    

NÜKLEER FÜZEDEN NOTA’YA UZANAN BORSA İSTANBUL’UN SATIŞ SERÜVENİNDE ÖNE ÇIKAN DETAYLAR.

Haftaya yaklaşık 2500 puanlık yükselişle 110,300 demesi yaparak başlayan endekste dışarıda K.Kore ve ABD arasında nükleer füze atarım atamazsın tartışmalarını piyasalar önce  önemsemedi. Ancak gerginliğin dozunun artması ABD ve Çin’in söz konusu adada askeri tatbikata devam etmesi gerginliği piyasalarda satış baskısını korkunun etkisiyle artırdı. Ve dolarda başlayan yükselişe dolar endeksindeki hızlı toparlanma da eklenince başta Asya borsaları olmak üzere Avrupa ve ABD’de sert ve hacimli satışlar birbirini izledi…

Haftanın ikinci gününde ilk günkü 2500 puanlık yükseliş yerini 2650 puanlık düşüşe bırakırken bugüne baktığımızda yaklaşık 1500 puanlık daha düşüşle endeksin 105300 önemsediğimiz desteğe çekildiğini görmekteyiz.

Ağustos sonuna doğru beklediğimiz olası kar satışlarının iç gündemde yer alan haber yorum ve analizler le birlikte FETÖ soruşturması kapsamında aranan firari Adil Öksüz’ün Almanya'da görüldüğü haberleri üzerine Türkiye’nin Almanya’ya nota vererek, haberlerin doğruluğunun araştırılmasını ve Öksüz’ün ülkede varlığının tespiti durumunda yakalanarak Türkiye'ye iade edilmesini istediği haberi  sonrasında endeks 800 puanlık yükselişle açılışını hacimli satışlara bıraktı.

Tüm bu gelişmeler olurken dolarda sakin ve hafif satıcılı seyir devam ediyor.3,5350 sabah gördüğü değer sonrasında 3,5314 seviyesine geri çekilme devam ediyor. Dolar endeksinde ise 93,870 seviyelerindeki hafif toparlanma eğilim olsa da bu hareket sınırlı görünmekte..

Piyasalar Salı günü K. Kore’nin füze denemesi yapmayacağına dair yaptığı açıklamalar sonrasında kısa süreli rahatladıysa da bu akşam Türkiye saatiyle 21.00’de açıklanacak olan Fed Tutanaklarına kilitlenmiş durumda.

Fed’in son gelen makro verilerde aradığını bulamadığına emin olan piyasalar Fed’in hem bilanço küçültmesi hem de faiz artırımı adımlarında nasıl bir yol izleyeceğine dair tutanaklardan bir ip ucu bulma çabasında olacak..

Biz Fed’in Eylül ayında bilanço küçültmeye başlasa bile faiz konusunda hızlı adım atmayacağı beklentimizi koruyoruz..

Dolarda 3,52-3,5450 ban hareketi ve BİST100’de 105300 kırılması durumunda endekste 102000-103000 bandına geri çekilme ve yeni bir teknik trend değişimi olabileceği ihtimalini de ve halihazırda Borsa İstanbul’da yabancı oranında bir değişim olmadığını ve %65,43 seviyesinde olduğunu da. notlarımıza ekleyelim…

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kync16 Ağustos 2017 21:21

    Olanı anlatmak maç yorumu yapmakla aynı. Bence trt de maç yorumcusu olması daha faydalı. Spora katkı sağlar Belgin hanım. Imkb de işi yok.

  • Yatırımcı16 Ağustos 2017 15:39

    Okuyun yukarıdaki yazıyı sonuç? Ben söyleyim hiç bişey bildiği yok. Düştükten sonra yorumu babam da yapar. Senin öngörün var mı onu söyle yoksa susun arkadaş ya!