E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisNTV’yi kuran ekip yeni bir TV kanalı açıyor---

NTV’yi kuran ekip yeni bir TV kanalı açıyor

NTV’yi kuran ekip yeni bir TV kanalı açıyor
08 Ekim 2018 - 07:18 borsagundem.com

Türk gazeteciler, Londra’da dünyanın ilk kripto para haber kanalını kuruyor. Ekipte, NTV’nin kurucusu tanıdık isimler var. Kritik soru, sermaye kimden geliyor?

BORSAGUNDEM.COM - KULİS HABER

Kapanma ve işten çıkarmalarla sıkıntılı bir dönem içinde bulunan Türk medyasında yurt dışında yeni bir kanal kurma hazırlığı yapıldığı ortaya çıktı. Kanalın özelliği Türkler tarafından dünyanın ilk kripto para haberciliğine imza atılacak olması.

Böylece milenyumun en çok konuşulan ve tartışılan, tek başına küresel bir gündem oluşturan yatırım aracı sanal paralar için, çok özel ve direkt yayın yapan bir mecra hayat bulacak. 

DİKKAT ÇEKEN İSİMLER

Sıcak gelişmede dikkat çeken detaylar da var. Öne çıkan, Londra’da yürütülen çalışmaları organize eden 3 Türk’ün kimlikleri. Öğrenildiğine göre işin başında ‘lider’ Nuri Çolakoğlu, Celal Pir ve Ali Eşelioğlu var. Eşelioğlu, Doğan Medya Grubu’nda finans yöneticiliği yapmış biri. Nuri Çolakoğlu ve Celal Pir ise hem haber kökenli gazeteci, hem de iki eski NTV’ci.

Doğuş Grubu’nun medyadaki amiral gemisi olan NTV bilindiği gibi son zamanlarda tensikatlarla konuşuluyor. Ünlü ekonomi yorumcusu Mahfi Eğilmez’in ardından işten ayrılanlar arasında yer alan ekonomist Celal Pir, iki aylık sessizliğini, finans dünyasının başkentlerinden Londra’da bozdu.

TV KURMA USTASI’ NURİ ÇOLAKOĞLU İŞİN BAŞINDA

NTV’nin kuruluşunda rol alan ekibin üyelerinden Pir’in, Londra’da yeni kanalın hazırlığı için Çolakoğlu ile el ele verdiği öğrenildi. Show TV ve Cine5’i medyaya kazandıran, birçok kanalda üst düzey yöneticiliklerde bulunan Nuri Çolakoğlu aynı zamanda NTV’yi de kuran isim. ‘Televizyon kurma üstadı’ olarak tanınan ünlü gazeteci,  usta TV’ci şimdi yeni bir ekiple, Londra merkezli dünyanın ilk kripto para haber kanalını açmak için gün sayıyor. 

SANAL PARA UZMANLARI EKRANA GELECEK

Küresel bir hedefle İngilizce olarak 7 gün 24 saat yayın yapacak olan kanalda dijital para ekonomisini iyi bilen uzmanların, analistlerin ve akademisyenlerin de ekrana taşınması planlanıyor.

Uzmancoin.com’un verdiği bilgiye göre izleyicilere uydu, kablo, internet ve diğer platformlar üzerinden ulaşılması hedefleniyor.

YENİ KANALIN ‘DOĞUŞ’UNUN ARKASINDA KİM VAR?

Şimdi merak edilen ise bu ‘sanal para’ kanalının arkasındaki ‘para’ babasının kim olduğu? NTV’nin kurucusu ve Şahenk’ler döneminde ‘İcra Kurulu Başkanlığı’nı yürüten, Doğuş Medya Grubu’nca 3 sene önce yayın hayatına son verilen ekonomi kanalı Cnbc-e’de de ‘Konsept Geliştirici’ olarak görev yapan Nuri Çolakoğlu ve ekibinin sermayeyi kimden bulduğu? Kulislerde yapılan yorumlara bakılacak olursa, eğer gerekli kaynak Çolakoğlu tarafından konmadıysa söz konusu kanalın ‘doğuş’unun ardında çok tanıdık bir ismin olma ihtimali yüksek.  Londra borsası ile yakınlığı bilinen ismin ‘kurucu patron’ olmasının hiç de sürpriz olmayacağı yönünde görüşler ileri sürülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)