E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiNomura'dan faiz yorumu---

Nomura'dan faiz yorumu

Nomura'dan faiz yorumu
25 Nisan 2018 - 15:01 borsagundem.com

Nomura, Türk Lirası'nın Merkez Bankası'nın faiz artırımının ardınadan benzerlerine göre daha iyi performans gösterebileceği tahmininde bulundu

Nomura, Türk Lirası'nın Merkez Bankası'nın faiz artırımının ardınadan benzerlerine göre daha iyi performans gösterebileceği tahmininde bulundu.

Londra'da Nomura Plc stratejisti Henrik Gullberg, Türk Lirası'nın kaderinin daha geniş anlamda ekonomik duruma bağlı olduğunu, ancak Brezilya reali, Meksika pesosu ve Güney Afrika randı gibi yüksek faizli benzerlerine karşı iyi performansının sürebileceğini kaydetti.

Gullberg, Merkez Bankası'nın para politikasında sıkı duruşunu enflasyon görünümünde kaydadeğer iyileşme olana kadar kararlı biçimde sürdüreceğini belirtttiğini söyledi.

Gullberg, "Bu, uygun bir faiz artırımı ve söylem ciddi görünüyor," dedi ve "Bu çok şahin bir dil" şeklinde görüş bildirdi.

Gullberg, "Bir ölçüye kadar, piyasaların muhtemelen bunu daha ziyade TCMB'nin seçimlere yaklaşırken faiz artırmada rahat olduğunun bir teyidi olarak yorumlayacağını düşünüyorum" dedi.

Türk Lirası Merkez Bankası'nın geç likidite penceresi faizini 75 baz puan artırarak yüzde 13.50'ye çıkarmasının ardından yüzde 1.3 kadar değer kazandı. Ancak daha sonra kazançlarını geri vererek eksiye geçti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)