E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiNobelli ekonomistten Türkiye analizi---

Nobelli ekonomistten Türkiye analizi

Nobelli ekonomistten Türkiye analizi
23 Mayıs 2018 - 16:50 borsagundem.com

Nobelli ekonomist Paul Krugman, Türkiye'nin etkili bir serbest düşüş içinde olduğunu söyledi

Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman gelişen ülkelerden ‘eski tarz kur/finansal kriz kokusu aldığını’ belirtirken "Türkiye çarpıcı bir serbest düşüşte" dedi. Krugman yorumunu Twitter’da TL/Dolar grafiği ile paylaştı.
Krugman "Arjantin de sert faiz artırımlarına rağmen iyi gözükmüyor. Manşetlerin arkasında ise gelişen ülkelerde son 10 yılda büyüyen özel sektör borcu var. Bunların çoğu da yabancı para, özellikle dolar cinsinden" dedi. Krugman devamında şu analizleri yaptı: "Dolayısıyla en azından 1997-98 krizi göz önüne gelebiliyor: Gelişen ülke para birimleri düşer, özel sektör borçluluğu patlar, bu ekonomide stres yaratır, para birimlerinin daha da düşmesine yol açar"
Bugün Türkiye büyük cari açıklarla devam etse de borç rakamları o zamanki kadar büyük gözükmüyor. Diğer taraftan dünya Avrupa’daki sıfır ABD’deki düşük faiz politikasına kötü hazırlanarak cevap veriyor. Peki bir başka küresel krizin başlangıcında mıyız? Muhtemelen hayır. Ufukta bir kriz olduğuna dair emare olmadığını söylemiştim ancak bunu artık söyleyemiyorum"(Business HT)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Vatansever24 Mayıs 2018 12:04

    Burada yorum yapanlara bakıyorum. Bu topraklarda ne çok hain yetişiyor. Neredeyse bi yerlerine kına yakacaklar. Ulan bu nobellisi de bilmem kimi de hepside parayla demeç veren adamlar. Dün Blomberg demiyomu Türkiyenin ekonomisinde sorun yok sorun siyasi güvensizlik.. Yani Erdoğanı istemiyoruz. Bu milletin sizin gibi beynini yabancılara satanlardan bi beklentisi yok. Size ragmen Çanakkaleyi, Kurtuluş savaşını,15 Temmuzu kazanıp bağımsızlığını korudu bu millet...

  • erol g.24 Mayıs 2018 02:47

    Avrupa merkez bankası 0-0,25 aralığına indirdiği faizleri yükseltmeye başladığında işler iyice zorlaşacaktır

  • ...23 Mayıs 2018 20:29

    betona yatırdık. mütehaitleri zengın ettık....beton yığınları iş sahası olması, kocaman beton binalar iş üretmedi. usd bol ken usdleri bina temellerine gomduk. şimdi abd krizi gibi cezasını çekiyoruz.

  • Ssss23 Mayıs 2018 18:32

    Dış güçler. Üst akıl. Bizi kıskananlar. Dünya lideri olmamızı istemeyenler... (Sakın küfür etmeyin lan şaka yaptım.)

  • Faik23 Mayıs 2018 17:40

    Hocam insallah sunu bizim beceriksizler okur. Okuma yazmalari varsa cok bilmislerin

  • Bika23 Mayıs 2018 17:02

    Türkiye'nin sorunu, "gelişen ülkelerde son 10 yılda büyüyen özel sektör borcu var. Bunların çoğu da yabancı para, özellikle dolar cinsinden" ifadesinde.

  • Türkoğlutürk 23 Mayıs 2018 16:56

    Nedenide belli. Her şeyi ben bilirim zihniyeti. Hele birde milli para deyimi varki özalın kemiklei sızlamışdır. Ama ne dersen de cahil inanır. Tapar.