E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNihat Zeybekci'den İsrail açıklaması---

Nihat Zeybekci'den İsrail açıklaması

Nihat Zeybekci'den İsrail açıklaması
25 Haziran 2016 - 19:44 borsagundem.com

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İsrail ile Türkiye arasındaki temaslara ilişkin "İnşallah bu hafta sonu, bizim istediğimiz yönde sonuçlar alınacak." dedi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "İsrail ile inşallah bu hafta sonu, bizim istediğimiz yönde, Cumhurbaşkanımızın o koymuş olduğu 'Özür dilenecek, tazminat ve Gazze’nin insani ihtiyaçlarının karşılanması, garanti edilmesi' ile ilgili sonuçları alınacak." dedi.

Zeybekci, Denizli programı kapsamında Beyağaç ilçesinde Kaymakam Muhammed Serkan Şahin'i ve Belediye Başkanı Mustafa Akçay'ı makamlarında ziyaret etti, ardından AK Parti İlçe Başkanlığında partililerle bir araya geldi.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından gazetecilere açıklama yapan Zeybekci, dünya ve Türkiye'nin çok önemli zamanlardan geçtiğini ifade ederek, İngiltere'deki referandumun sonucuna dikkati çekti.

Referandumdan çıkan Avrupa Birliğinden (AB) ayrılma kararını "tarihi bir kırılma" olarak niteleyen Bakan Zeybekci, "AB'nin köklü bir şekilde temellerin sarsıldığı, bundan sonra değişimlerin olacağı bir dönem başlıyor." dedi.

TÜRKİYE-İSRAİL İLİŞKİLERİ

Mavi Marmara saldırısı ile bozulan İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkilere ve iki ülke arasındaki temaslara değinen Zeybekci, şu açıklamayı yaptı:

"İsrail ile inşallah bu hafta sonu, bizim istediğimiz yönde, Cumhurbaşkanımızın o koymuş olduğu 'Özür dilenecek, tazminat ve Gazze’nin insani ihtiyaçlarının karşılanması, garanti edilmesi' ile ilgili sonuçları alınacak. Bizim için İsrail önemli bir müttefik gerek ekonomik gerek askeri gerek stratejik anlamda işbirliği amaçladığımız, ülkemizin menfaatlerini en üst düzeyde maksimize edecek ilişki seviyelerinde olmak kaydıyla, böyle bir müttefik ülke, iş birliği yapmamız gereken bir ülke. O anlamda da inşallah bu hafta sonu iyi sonuçlar alınabilir tahmin ediyorum. Ardından, Irak’taki, Suriye'deki bu sıkışıklığın giderilmesidir. Öncelikle Suriye'deki insanlık dramının öncelikle bitmesi, ardından siyasi bir çözüme de ulaşılmasıdır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • raymond26 Haziran 2016 15:20

    "İnşallah bu hafta sonu, bizim istediğimiz yönde sonuçlar alınacak." siz kimi kandırıyorsunuz israil çıkarına olmayan bir kararı onaylar mı hiç, kamu oyu desteği yaratmak için alınan kararların türkiye lehine olduğu izlenimi verilecek ki tepki yaratmasın. Bizim lehimize olacak şeyleri sıralayında bilelim

  • Miharbi26 Haziran 2016 11:36

    Ülke menfaatleriyle siyasilerin tabana mesajlarını birbinden ayrı tutmakta yarar var. AB katılım sürecinde Türkiye lehine açıklamalar yapan İngiltere başbakanının geçen hafta ''Türkiye 3.000 yılına kadar AB ye giremez demesini unutmayalım.

  • YILMAZ25 Haziran 2016 23:40

    Onlar öldürmeyi çok iyi bilirler..

  • EYYP197825 Haziran 2016 22:26

    DENİZE DÜŞEN YILANA SARILIR......

  • alkan ulukan25 Haziran 2016 21:36

    israil ile hangi konuda yada kime karşı ne ara müttefik olduk anlamadım sayın bakan

  • ISİD25 Haziran 2016 19:56

    İsrail ve Türkiye olduğu sürece benim sırtım yere gelmez.