E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriNihat Özdemir'den halka arz açıklaması---

Nihat Özdemir'den halka arz açıklaması

Nihat Özdemir'den halka arz açıklaması
09 Aralık 2015 - 13:45 borsagundem.com

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Borsagundem.com'un halka arz sorusuna yanıt verdi

İGA Yönetim Kurulu Üyesi ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) Avrupa ve Asya-Pasifik bölgeleri tarafından düzenlenen ‘Airport Exchange 2015’ etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Nihat Özdemir etkinlik sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özdemir, Borsagundem.com'un 'Limak'ta daha önce açıkladığınız gibi halka arz çalışmalarınızda bir gelişme var mı?" sorusuna yanıt verdi. Özdemir, "Enerji ve çimentoda koşullar uygun olursa halka arza 6 ay içinde hazırız" dedi.

İşte Nihat Özdemir'in açıklamaları;

HALKA ARZ ÇALIŞMALARI DEVAM

Bizim Limak olarak birkaç dalda halka arz hazırlığımız var ve devam ediyor. Bir kere çimentomuz var ve Türkiye’de iki numarayız. Hatta yaptığımız yatırımlarla birinciliğe çıkma ihtimalimiz çok yakında görülmektedir. Enerji sektörümüzde ise bütün dikey entegrasyonda üretimde, ticarette ve dağıtımda varız.

HALKA ARZ İÇİN TARİH VERDİ

Burada da halka arz çalışmalarımız devam ediyor. Biz şu anda halka arza hazırız ve Türkiye’deki ekonomik şartların gelmesini bekliyoruz. Yani biz bugün başlasak 6 ay içerisinde halka arz oluruz. Şu anda halka açılmayı uygun bir zaman olarak görmüyoruz. Gelecekteki ekonomik şartlardaki durumlara göre halka arzımızı çeşitli sektörlerimizde yapabiliriz.

Rusya doğalgazı keserse doğal olarak elektrik üretimiz azalacak. Sizde 3 ortakla (Cengiz İnşaat, Kolin) beraber elektrik satıcısınız. Böyle bir risk doğarsa bir B planınız var mı?

Biz elektrik dağıtımcısı olarak herhangi bir planımızın olması söz konusu değil. Çünkü netice olarak biz dağıttığımız enerjinin tamamını yüksek gerilimden alıyoruz. Yani TEİAŞ’tan alıyoruz. TEİAŞ’ın bu enerjiyi bize sağlaması lazım. Eğer TEİAŞ’ta herhangi bir aksama olursa, biz 11 ildeki yani Türkiye’nin 3/1’ine elektrik veremeyiz. Ama ben öyle bir şey yaşayacağımıza inanmıyorum. Rusya’nın da gazı keseceğine inanmıyorum. Çünkü orada yapılmış olan ticari anlaşmalarda çok ağır maddeler var. Yani gazı kesme olayı söz konusu değil.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika09 Aralık 2015 23:51

    İstanbul'un Avrupa yakasında faturalar 3 haftalık gelmeye başladı. Faturaların kabardığını çaktırmak istemiyor Limak.

  • ibo09 Aralık 2015 23:40

    acıl acıl ky kaldıysa

  • asil09 Aralık 2015 22:09

    erdal ve yola devam aynen.++++

  • erdal09 Aralık 2015 17:42

    birkaç sene önce aynı soruyu sormuşlardı.nihat özdemir de şü sıra iyi para kazanıyoruz onun için borsaya açılmayı düşünmüyoruz demişti.ne oldu şimdi akıllı olun .yola devam rumuzlu arkadaşım küçük yatırımcı bu oyuna gelmek için hazır bekliyor bence saygılar.

  • Yola devam09 Aralık 2015 16:47

    Açılmadan önce hep kar acilinca artık her bilanço negatif olur hele siyasi iktidara bulaşmış şirketlerden uzak durmak lazım itibar eden olmaz küçük yatirmci bu oyuna gelmez