E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNew York'ta tarihe not çizen ressam---

New York'ta tarihe not çizen ressam

New York'ta tarihe not çizen ressam
04 Aralık 2017 - 03:15 borsagundem.com

New York'taki davada çizdiği resimlerlerle tarihe not çizen Türk ressam duruşmalarla ilgili izlenimlerini anlattı

ABD’de süren Reza Zarrab’la ilgili davanın birçok çizimi, New York’ta yaşayan ünlü karikatürist-ressam Necdet Yılmaz’a ait.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu Yılmaz’ın ilk karikatürü 14 yaşındayken Gırgır dergisinde yayınlandı. 2003’te Uluslararası Aydın Doğan Karikatür Yarışması’nda ve Londra Metrosu Afiş Yarışması’nda birincilik, Amerikan İllüstratörler Derneği’nde altın madalya kazandı. Necdet Yılmaz duruşma izlenimleri Hürriyet'te Razi Canikligil imzalı haberde özetle şöyle anlattı:

“İlk gün Reza Zarrab’ın üzerinde mahkûm elbisesi vardı. Tanık sandalyesinde ayakta yemin ettirildi. Sonra şirketlerinin nasıl çalıştığı sorulunca Harvard’da ekonomi profesörü edasıyla çizimini yaptı. Bugünün sembol resmi olacağı için bu sahneye yoğunlaştık.

- Hakan Atilla sakinliğini bütün duruşmalarda korudu. Zarrab’la bir ses kaydı dinlenirken telefon bağlantısı öncesi neşeli bekleme müziği çalınca ilk kez onun da yüzünde bir gülümseme belirdi.

- Akşam 5’e doğru savcının bitmeyen sorularından dolayı salondaki yorgun havayı hisseden Yargıç Richard Berman artık sona erdirmesini, çünkü buranın bir Türk hamamına döndüğünü söyleyince Türk izleyiciler kahkahalarla güldü.

- İzleyicilerin arasında New York’a turist olarak gelip, gelmişken bu davayı izleyenler de var.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 5N1K04 Aralık 2017 08:20

    FETOCULER HAKİMİ TÜRKİYEDE AGIRLADIKLARI ZAMAN TÜRK HAMAMI NA GÖTÜRMÜŞLER BELLİ BUKADAR DA OLMAZ KENDİNİ ELE VERDİ

  • bir yorum04 Aralık 2017 05:40

    Daha zarrap henüz abd ye gitmemişken yada götürülmemişken biz buralarda yorumlar yapmıştı.Bu adama sahip çıkın diye.Çünkü abd kendisnin hegemonyasından kurtulduğumuz 15 dan sonra Türkiyeyi yine eski haline döndürmek için her türlü tezgahı çevirir.İşte tezgahlardan birisi de bu olaydır.Eğer Türkiye abdnin tekrar hegemonyasına girse kesinlikle bu dava düşer.Çünkü ortada uçuşan belgelerin büyük bir çoğunluğu düzemece ve sahte belgeler olduğu açık.Zaten o belgeleride fetöcüler abdlilere vermişlerdir.