E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York Fed Başkanı'ndan önemli açıklamalar---

New York Fed Başkanı'ndan önemli açıklamalar

New York Fed Başkanı'ndan önemli açıklamalar
24 Ekim 2016 - 21:26 borsagundem.com

Fed/Dudley: "Hazine piyasasındaki değişikliklerin daha iyi anlaşılabilmesi için resmi kurumlar arasındaki ortak çalışmalar önemli"

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şube Başkanı William Dudley, ABD hazine piyasasındaki işlemlerin daha iyi anlaşılabilmesi için kurumların ortak çalışarak veri topladığını söyledi.

Fed New York şubesinin İkinci Yıllık Toplantısı'nda konuşan Dudley, 15 Ekim 2014'te ABD'nin devlet tahvillerindeki sert ve ani düşüşe işaret ederek, hazine piyasasındaki değişikliklerin daha iyi anlaşılabilmesi için resmi kurumlar arasındaki ortak çalışmaların önemini vurguladı.

Dudley, 2014'teki düşüşün tekrar yaşanmaması için ABD Hazine Bakanlığı, Fed Guvernörler Kurulu, Fed New York şubesi, ABD Sermaye Piyasası Kurulu (SEC) ve Vadeli Emtia İşlemleri Piyasası Komisyonu'nun ortak bir kurul oluşturduğunu belirtti.

Söz konusu ortak kurulun hazine piyasasındaki ani değişiklikleri anlamak için piyasa faaliyetlerini izleyerek üye kurumlar arasında bilgi ve veri paylaştığını bildiren Dudley, tahvil piyasasındaki uygulamalar ve şeffaflık için düzenleyici bir çerçeve üzerinde çalışıldığını kaydetti.

Dudley, sert ve ani düşüşlerinin İngiliz sterlini, dolar/yen ve avro/dolar kurlarında da görüldüğünü hatırlatarak, resmi kurumlar, piyasa oyuncuları ve kamu açısından bu tür piyasaları anlamanın zorluğuna dikkati çekti.

Resmi kurumlarla piyasa oyuncuları arasında iletişimin artarak daha etkili uygulamalar yaratılması gerektiğine dikkati çeken Dudley, kamu ve özel sektörün piyasalardaki işlemlere ve verilere erişiminin daha kolay ve şeffaf olması gerektiğini savundu.

Dudley, ortak kurulun, hazine piyasası işlemleriyle ilgili elde ettiği verilerin ne zaman kamuyla paylaşılacağıyla ilgili ise yorum yapmadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)