E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası son 13-14 ayın en düşük seviyesinde---

New York borsası son 13-14 ayın en düşük seviyesinde

New York borsası son 13-14 ayın en düşük seviyesinde
18 Aralık 2018 - 01:28 borsagundem.com

S&P 500 son 14 ayın, Dow Jones ise son 13 ayın en düşük seviyelerini gördü. Nasdaq Teknoloji Endeksi ise Şubat 2018'den bu yana en düşük seviyesini kaydetti

BORSAGUNDEM.COM

Son 80 yılın en kötü aralık ayı performansını sergileyen New York borsasında endeksler, haftanın ilk işlem gününde sert değer kaybıyla 13-14 ayın en düşük seviyelerine geriledi. Nasdaq teknoloji endeksi 2018'in tüm kazançlarını sildi. 

ABD borsaları yeni haftanın ilk gününe küresel büyüme endişeleri, ABD-Çin ticaret savaşındaki belirsizlik ve bu hafta içinde Fed'in açıklayacağı faiz kararının yanı sıra cuma günü Obamacare ile ilgili yargı kararının getirdiği moralsizlikle başladı, gün boyu artan satışlar sonunda rekor seviyede sert düşüşlerle günü kapadı. 

Kapanışta, Dow Jones Endeksi yüzde 2,11 azalışla 23.592,98 puana, Standard&Poor's (S&P) 500 Endeksi yüzde 2,08 kayıpla 2.545,94 puana ve Nasdaq Teknoloji Endeksi yüzde 2,27 düşüşle 6.753,73 puana indi.

Bu sonuçlarla, yıllık kayıplarını artıran endekslerden S&P 500 son 14 ayın, Dow Jones ise son 13 ayın en düşük seviyelerini gördü. Nasdaq Teknoloji Endeksi ise Şubat 2018'den bu yana en düşük seviyesini kaydetti.

FED'İN FAİZ KARARI

Amerikan Merkez Bankası Fed'in salı ve çarşamba günkü toplantılarında faiz artırma kararı alacağına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak Wall Street yatırımcıları, Fed'in bu ayki kararından çok gelecek yıl için vereceği bir yavaşlama sinyalini bekliyor. 

LPL Financial'de deneyimli piyasa stratejisti Ryan Detrick, piyasaların Fed ile ilgili beklentilerini,  “Hepimiz Fed için nefesimizi tutuyoruz. Eğer Fed bir sonraki yılın ilk yarısı için ayağını pedaldan çekerse piyasalar için bir belirsizlik sona erecek” sözleriyle özetledi. 

MAHKEMENİN OBAMACARE KARARI

Cuma günü Teksas eyaletinde bir federal yargıcın Obamacare'in anayasaya aykırı olduğu yönünde aldığı karar, haftanın ilk gününde piyasaları sarsan bir diğer başlık oldu. Kararın Anayasa Mahkemesi'ne taşınacağı ve temyiz sürecinin sonuna kadar yasanın hükümlerinin yürürlükte kalacağı belirtiliyor.

2010 yılında eski başkan Obama döneminde yürürlüğe giren Obamacare için göreve gelirken kaldırma sözü veren Başkan Donald Trump ise mahkeme kararından oldukça memnun. Trump, Kongre'de partisi Cumhuriyetçilerin çoğunluğu elde tutmalarına rağmen değiştiremediği yasanın mahkeme yoluyla yürürlükten kalkmasını bekliyor.

Temsicliler Meclisi azınlık lideri Nancy Pelosi, Teksas'taki yargı kararını acımasız ve saçma olarak niteledi, kaldırılacağını kaydetti.

Senato azınlık lideri Demokrat Chuck Schumer da kararın değiştirileceğini umduğunu kaydetti.

Schumer, kararın üst mahkemelerce de kabul edilmesi halinde bunun milyonlarca Amerikalı için felaket olacağını vurguladı.

Avrupa borsaları düşüşle kapandı

 

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)