E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası karışık seyirle kapandı---

New York borsası karışık seyirle kapandı

New York borsası karışık seyirle kapandı
14 Aralık 2018 - 03:31 borsagundem.com

Dow sanayi endeksi günü yüzde 0.29 oranında yükselişle kapatırken S&P 500 yüzde 0.02 ve Nasdaq yüzde 0.39 oranında düştü

BORSAGUNDEM.COM

New York borsasında endeksler, perşembe gününü karışık seyirle tamamladı.

ABD ile Çin arasında ticaret savaşını önleyecek olumlu adımlarla ilgili haberlerin artmasıyla moral bulan ABD endekslerinde hızlı artışı engelleyen faktörler de oldu. 

Piyasalar, ABD hükümetinin kapatılması ihtimali, Fed'in faiz arıtırımı kararıyla ilgili endişeler ile Brexit açmazı, İtalya'nın ekonomik durumu ve Avrupa Birliği para politikası konunusundaki belirsizliklerden olumsuz etkilendi. 

Gelecek yıl küresel büyümenin yavaşlamasıyla ilgili endişeler de yatırımcıları sarstı.

Kapanışta, Dow Jones endeksi yüzde 0,29 artışla 24.597,38 puana yükselirken, Standard&Poor's (S&P) 500 endeksi yüzde 0,02'lik sınırlı kayıpla 2.650,54 puana indi. Nasdaq Teknoloji Endeksi ise yüzde 0,39 düşüşle 7.070,33 puana gerileyerek, günün "en fazla değer kaybedeni" oldu.

S&P 500 ve Nasdaq endeksleri, böylece 3 gün süren yükseliş eğilimini sonlandırdı.

Dow Jones Endeksi'ndeki kazançlara ise hisseleri yüzde 7,3 yükselen General Electric (GE) öncelik etti. GE'nin hisselerinin yükselişinde, şirketin dijital faaliyetlerini ayrı bir firma haline getireceğini açıklaması etkili oldu.

Borsa İstanbul yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)