E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası günü artıda tamamladı---

New York borsası günü artıda tamamladı

New York borsası günü artıda tamamladı
22 Aralık 2014 - 23:51 borsagundem.com

New York borsasında endeksler haftanın ilk işlem gününü yükselişle tamamladı

New York Borsasında endeksler, haftanın ilk gününü yükselişle tamamlarken, Dow Jones ve Standard & Poor's 500 endeksleri rekor kırdı.

Dow Jones endeksi 154,64 puan (yüzde 0,87) değer kazanarak 17.959,44 puana, Standard & Poor's 500 endeksi de 7,89 puan (yüzde 0,38) artışla 2.078,54 puana çıkarak, tüm zamanların en yüksek seviyesinden kapandı.  Nasdaq Teknoloji endeksi de 16,04 puan (yüzde 0,34) yükselerek 4.781,42 puan oldu. 

Endekslerdeki yükselişte teknoloji firmalarının hisselerinde kaydedilen kazançlar etkili oldu. Sosyal paylaşım sitesi Facebook'un hisseleri yaklaşık yüzde 2 değer kazanırken, Intel'in hisseleri de yüzde 2,3 prim yaptı. Öte yandan, enerji şirketleri düşmeye devam eden petrol fiyatları nedeniyle borsadaki kayıplarını artırdı. 

Bu arada, ABD'de bugün açıklanan verilere göre, ikinci el konut satışları kasımda bir önceki aya kıyasla yüzde 6,1 azalarak, 4,93 milyona geriledi. Bu sonuçla son 6 ayın en kötü performansını gösteren veriye ilişkin beklenti yüzde 1 düşüş yönündeydi. Kasım ayı Şikago Fed Ulusal Aktivite endeksi ise 0,73 ile ekimdeki seviyesinin (0,14) üzerine çıktı.

Analistler, yatırımcıların yarın güncellenecek 3. çeyrek büyüme verisine odaklanacağını vurgularken, kasım ayına ilişkin dayanıklı tüketim malı siparişleri, kişisel gelir ve harcamalar ile yeni konut satışlarının da piyasaların takip edeceği gelişmeler arasında yer aldığını ifade ediyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)