E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriNetlog'a Abraaj ortak oldu---

Netlog'a Abraaj ortak oldu

Netlog'a Abraaj ortak oldu
27 Temmuz 2017 - 12:51 borsagundem.com

Netlog, küresel yatırım şirketi The Abraaj Group’a hisse sattı

Türkiye’nin en büyük entegre lojistik şirketi ve soğuk zincir  lojistiği lideri Netlog, büyümesini hızlandırıyor. Bu amaçla, gelişen  pazarlarda faaliyet gösteren öncü bir özel sermaye şirketi olan The
Abraaj Group’a (“Abraaj”) azınlık hissesi satan Netlog  üç yılda üç  kat büyümeyi hedefliyor. Taraflar, ortaklık için imzaları attı.
Bugün (27 Temmuz Perşembe) Netlog Dolapdere merkezinde düzenlenen  imza törenine Netlog Yönetim Kurulu Başkanı Şahap Çak, Netlog Genel Başkan Yardımcısı Gökalp Çak, The Abraaj Group Ortağı, Türkiye ve Orta Asya Bölge Başkanı Selçuk Yorgancıoğlu ve The Abraaj Group Ortaklarından Omar Syed katıldı.
İmzaların atılmasının ardından ‘Biz üç kuşaktır taşımacılık ve  lojistiğe gönül vermiş bireyleriz. Lojistikte Türkiye’den bir dünya  markası çıkarmak hedefiyle bu adımları atıyoruz’ şeklinde konuşan
Şahap Çak, “Kurulduğu 2003 yılından bu yana sürekli büyüyerek bugün Türkiye’nin ilk 100 şirketi arasına giren Netlog, Abraaj ile beraber  yeni ve heyecanlı bir yolculuğa başlıyor” dedi. Çak, şunları söyledi:  “Abraaj, Netlog yönetim ekibinin şirkete kattığı değeri takdir ediyor  ve büyüme vizyonumuza tamamen katılıyor. Abraaj’ın ekspertizinden  istifade ederek, hedef piyasalarımızdaki önde gelen lojistik oyuncusu  olma vizyonumuzu yerine getirmek istiyoruz.”
Netlog Grubu Başkan Yardımcısı Gökalp Çak da hisse devriyle ilgili  olarak  “2003’ten bu yana gösterdiği büyüme trendi ile Netlog  hem Türkiye’nin önde gelen lojistik şirketlerinden birisi oldu hem de  sunduğu katma değerli hizmetler ile en geniş hizmet yelpazesi sunan  lojistik şirketi haline geldi” dedi. Önlerinde agresif bir yatırım ve  yapılanma süreci olduğunun altını çizen Gökalp Çak, şunları söyledi:  “Abraaj ile Netlog’u Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da e-ticaret,  soğuk zincir lojistiği ve entegre tedarik zinciri yönetimi gibi katma  değeri yüksek alanlarda genişletmek ve büyümesini ivmelendirmek için  aynı kararlılığı paylaşan bir ortaklık kurduk. Altyapımızı daha da  güçlendirmeye, çalışanlarımıza, onların eğitimine ve lojistik  sektörüne yönelik teknolojilere yatırım yapmaya, yüksek katma değerli  şirketler satın almaya devam edeceğiz. Abraaj ise şirketin kurumsal  yönetiminin gelişmesine, çevre ve sosyal standartların hayata  geçirilmesine destek verecek. Attığımız bu adımların sonuçları ülkemiz  ekonomisine ve vizyonuna da büyük katkılar sağlayacaktır.”
The Abraaj Group Ortağı, Türkiye ve Orta Asya Bölge Başkanı Selçuk Yorgancıoğlu ise  ‘Netlog ile ortaklığımız Abraaj’ın Türkiye’deki 10’uncu yatırımı olacak’ diyerek sözlerini şöyle tamamladı  “Bu  yatırım, Türkiye ekonomisinin uzun vadede cazip temellere sahip  olduğuna inancımızın göstergesidir. Netlog ile olan ortaklığımız,  sağlam temellere oturmuş, büyüme trendine sahip ve daha da başarılı  olmaya açık olan bu sektörde güçlü şirketler ile ortaklık yapma  stratejimiz ile örtüşüyor. Türkiye’nin jeostratejik konumu, ülkenin  dinamik şirketlerinin uluslararası arenada da büyümesi için fırsatlar  ortaya çıkmasını sağlıyor.”
Son olarak konuşan The Abraaj Group Ortaklarından Omar Syed ise  özetle şunları söyledi: “Abraaj olarak tüketici odaklı, güçlü büyüme  göstermiş sektörlerde ortaklıklar kuruyoruz. Netlog, Türkiye’de en  büyük olmasının yanında en çeşitli çözüm yelpazesi olan lojistik  şirketi. Başarısı kanıtlanmış bir iş modeline ve çok güçlü bir yönetim  ekibine sahip. Şirket’in pazardaki konumunu ilerleterek küresel  seviyede lider oyunculardan biri olmak için doğru konumlandığına  güvenimiz tam."
Türkiye’nin lider lojistik şirketi Netlog, hızlı tüketim malları,  perakende, yiyecek-içecek ve moda sektörlerini de kapsayan geniş bir  sektör yelpazesine nitelikli hizmetler sunuyor.
Netlog’un müşterilerine sunduğu hizmetler arasında yüksek katma  değerli özelleşmiş çözümler de yer alıyor. Geniş dağıtım ve depo ağı  ile soğuk zincir lojistiği konusunda Türkiye’nın öncü ve en büyük  şirketi olan PolarXP Şirket’in iştirakleri arasında. Netlog aynı  zamanda, dünyanın en talepkar lojistik pazarı olan Batı Avrupa’da da,  ortağı olduğu Bleckmann ile moda sektörü için özelleşmiş e-ticaret  lojistiği ve omni-chanel dağıtım hizmeti veriyor. Bleckmann, son  dönemde pazar lideri olduğu Belçika ve Hollanda dışında ABD ve İngiltere’ye de açılarak hızlı yapılanmasına devam ediyor.
Jeostratejik konumu, tüketici trendleri ve mevzuat değişiklikleri  dünya ticaretindeki artış ile birleşince, Türkiye lojistik alanında  cazip bir yatırım alanı haline geliyor. Hükümetin 2023 yılına kadar  gerçekleştirmeyi planladığı altyapı yatırımlarıyla birlikte  lojistiğin, Türkiye’nin uzun vadeli stratejik gelişiminde önemli bir  rol oynamaya devam etmesi bekleniyor. Türkiye’nin en önemli lojistik  oyuncularından biri olan Netlog da bu büyüme trendinden faydalanmaya  uygun son derece rekabetçi bir pozisyona sahip.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)