E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNetflix hisseleri rekor seviyeyi gördü---

Netflix hisseleri rekor seviyeyi gördü

Netflix hisseleri rekor seviyeyi gördü
18 Nisan 2018 - 17:36 borsagundem.com

1997'den bu yana faaliyet gösteren online yayın platformu Netflix'in hisseleri, tarihinin en yüksek seviyesine çıktı

Online film yayıncılığı platformu Netflix'in beklenenin çok üzerinde gelen ilk çeyrek rakamları, hisse fiyatlarını da rekora taşıdı.

Netflix'in ilk çeyrek verilerine göre platformun kullanıcı sayısı yılın ilk üç ayında 7,4 milyon artarak dünya çapında 125 milyon ulaştı. Piyasa değeri 146 milyon dolara çıkan Netflix, Walt Disney ve Comcast gibi medya devleriyle aynı lige yükseldi.

Netflix'in yılın ilk çeyreğinde net kârı da bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 63 artarak 290 milyon dolara ulaştı.

Bu "parlak" tablo sonrası şirketin hisseleri salı gününü yüzde 9,2 yukarıda kapatarak, hisse başına 336,06 dolardan işlem gördü.

Netflix CEO'su Reed Hastings, pazartesi günü yaptığı açıklamada "İçeriğimizin genişletilmesi için büyük planlarımız var. Bu durumun devam etmesini beklemelisiniz" diye konuştu. 

Netflix, ABD başta olmak üzere bazı ülkelerde üyelik fiyatlarını yükseltmesinden olumsuz etkilenmedi. Uzmanlara göre platformun reklam gelirinin olmaması şirketi, gelecekte oluşabilecek dalgalanmalara karşı koruyor.

"Reklam desteği olmayan bir iş modeli kurmadığımız için mutluyum" diyen Hastings, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Biz reklam satmıyoruz. Böylelikle sektörde olan iniş çıkışlara karşı aşılanmış oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Cowen & Co.'nun tahminlerine göre Netflix, 2018'de içeriklerine 12,8 milyar dolar harcayacak. 80 uzun metrajlı film ve 30 televizyon dizisi bu içerikler arasında olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)