E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriNetaş için Rhea Girişim'e teklifte bulunacaklar---

Netaş için Rhea Girişim'e teklifte bulunacaklar

Netaş için Rhea Girişim'e teklifte bulunacaklar
09 Temmuz 2015 - 09:42 borsagundem.com

Netaş'ta yüzde 79,19 oranında kontrol gücüne sahip OEP Network'ün sahip olduğu hisseleri satması durumunda, Rhea Girişim'e de teklifte bulunulacak

Netaş'ın kontrol gücüne sahip hisselerini elinde bulunduran OEP Network'ün, Netaş ile ilgili olarak muhtemel ortaklık, işbirliği ve/veya hisse satışı gibi stratejik opsiyonları tespit ve doğabilecek imkanları değerlendirme niyetinde olduğunu açıklaması, Rhea Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.'in sahip olduğu yüzde 19,79 oranındaki hisselerinde muhtemel satışını gündeme getirdi. OEP TURKEY'de yönetimde kontrol gücüne sahip payları satın almak üzere teklifte bulunacak olan Muhtemel Alıcı, en iyi teklif fiyatı üzerinden Rhea Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.'in sahip olduğu %19,79 oranındaki paylar için de teklifte bulunma yükümlülüğü içinde olacak.

Konu ile ilgili olarak KAP'a açıklamada bulunan Rhea Girşim, şu ifadelere yer verdi:

''İştirakimiz OEP Turkey Tech BV (OEP TURKEY) Netaş Telekomunikasyon A.Ş.'de (Netaş) %48,04 pay oranı ile 23.351.328 adedi A Grubu 7.811.242 adedi B Grubu olmak üzere toplam 31.162.570 adet paya sahiptir. OEP TURKEY'in hissedarlık yapısı içerisinde, Şirketimiz %19.79 oranında paya, OEP Network Integration Services Cooperatief U.A. (OEP) ise %79,19 oranında pay ile yönetimde kontrol gücüne sahiptir. Şirketimizin Netaş'taki dolaylı pay oranı %9,5'dir.

 NETAŞ tarafından 08.07.2015 17:59:04 saatinde yapılan; "Şirket pay sahiplerimizden OEP TURKEY TECH B.V ("OEP") Şirketimize gönderdiği bildirimde Şirketimizle ilgili muhtemel ortaklık, işbirliği ve/veya hisse satışı gibi stratejik opsiyonları tespit ve doğabilecek imkanları değerlendirme niyetinde olduğunu belirtmiştir. Mevcut Kanun ve Tebliğler kapsamında konuyla ilgili gelişmeler paylaşılmaya devam edilecektir. Netaş Yönetim Kurulu tarafından 30 Nisan 2015 tarihinde bu aşamada yapılacak bir açıklamanın yatırımcıyı yanıltabileceği, Şirketimizin yasal hak ve menfaatlerini de olumsuz bir şekilde etkileyebileceği düşünülerek açıklamanın ertelenmesine karar verilmiştir."  şeklindeki KAP açıklaması ile iştirakimiz OEP Turkey Tech BV'nin bildirimi hakkında Şirketimiz Yönetimince bilgi edinilmiştir.

OEP TURKEY'in tek yatırımı olan NETAŞ, Bilgi ve İletişim Teknolojileri alanında yenilikçi çözümler ile Küresel standartlarda çalışarak, Türkiye'nin ve bölgenin 1 numaralı sistem entegratörü olmak vizyonu doğrultusunda kamu, telekomünikasyon, finans ve genel sektörden önde gelen şirketlere geniş bir yelpazede hizmet vermekte olup, hem Türkiye'de hem bölgede stratejik bir öneme sahiptir. Şirketimiz ile OEP arasında imzalanmış olan Hisse Satın Alma ve 0rtaklık Sözleşmesi uyarınca, OEP TURKEY'de yönetimde kontrol gücüne sahip payları satın almak üzere teklifte bulunacak olan Muhtemel Alıcı, en iyi teklif fiyatı üzerinden Şirketimizin sahip olduğu %19,79 oranındaki paylar için de teklifte bulunma yükümlülüğü içerisindedir. 

Haberin önemi itibari ile yatırımcılarımızın KAP dışındaki herhangi bir açıklamaya itibar etmemesi hususunda bilgi edinilmesini rica ederiz.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 6,82
En Yüksek: 6,84
En Düşük: 6,30
Değişim 7,40 %
FK: 0,00
PD / DD: 13,33
İşlem Hacmi 2.423.937
Toplam Adet: 363.844
Ağırlıklı Ort.: 6,66
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • uzun vadeci04 Temmuz 2018 15:59

    2012 ocak tan beri bekliyorum maliyetim epeyce yüksek 1.75 ben bu şirkete gerçekten güveniyorum ve bekliyorum netaşın ve borsada birçok şirkete iştirak ortaklığı var zamanı gelince bence hakettiği yerlere gelicektir borsada uzun vade beklemezsen kazanamassın borsa işi uzun vade birde sabır işidir yakın zamanda hak ettığı yerlere gelicektir bence 2.50 ler bu şirketin ve birçok şirkete ortak olabilecek durumda kasasında nakit de mevcut dolar olarak tutuyor bu durumda şirketi cazip hale getirir bence onur tokmak bu şirketi hakettiği değere yakın zamanda taşıcaktır herkese bol kazançlar olsun ytd