E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNetanyahu'dan ABD'ye İran desteği---

Netanyahu'dan ABD'ye İran desteği

Netanyahu'dan ABD'ye İran desteği
21 Mayıs 2018 - 23:18 borsagundem.com

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD'nin İran'a karşı izlediği politikanın doğru olduğu iddiasında bulundu

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun İran'a ilişkin açıklamalarının ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da yazılı açıklama yayımladı.

Netyanyahu, Tahran'ın Ortadoğuda saldırganlık ve yayılmanın zirvesinde olduğunu vurgulayarak, Washington'ın doğru bir siyaset izlediğini belirtti. 

İsrail istihbarat servisi Mossad'ın ocak ayında İran'ın nükleer çalışmalarıyla ilgili kaçırdığı iddia edilen belgelere işaret eden Netanyahu, şunları kaydetti:

"İran bizim ortaya çıkardığımız gibi çeşitli yollarla nükleer silah elde etmeye çalışıyor. İran'ın; uranyum üretimini sonlandırması, İran'a sert yaptırımlar uygulamak ve Suriye'den çıkmasını talep etmek. Bunların bölgede barışı sağlayabilecek tek doğru politika olduğuna inanıyoruz."

Netanyahu İran'ın saldırgan olduğunu kaydederek, tüm dünya ülkelerini ABD politikası gereğince çalışmaya çağırdı.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, ABD'nin İran'dan taleplerini içeren 12 maddelik bir liste açıklamış, İran'a karşı "eşi benzeri görülmemiş finansal baskı" ve "tarihteki en güçlü yaptırımların" uygulanacağını belirtmişti.

Pompeo, Tahran yönetiminin rotasını değiştirmemesi durumunda İran'ın ekonomisini canlı tutmak için savaş vereceğini söylemişti.

ABD Başkanı Donald Trump, 8 Mayıs'ta, ülkesinin P5+1 ülkeleri ile İran arasında yapılan nükleer anlaşmadan çekilerek, Tahran yönetimine ağır yaptırımlar getireceğini duyurmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)