E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri"Nesilden Nesile Yönetim Akademisi" eğitimleri tamamlandı---

"Nesilden Nesile Yönetim Akademisi" eğitimleri tamamlandı

Nesilden Nesile Yönetim Akademisi eğitimleri tamamlandı
16 Mayıs 2018 - 15:04 borsagundem.com

ING Bank ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi işbirliğiyle hayata geçirilen “Nesilden Nesile Yönetim Akademisi” dördüncü dönem mezunlarını verdirdi.

ING Bank’ın, Türkiye ekonomisinin belkemiği olan aile şirketlerini geleceğe hazırlamak, kurumsal yönetim, kurumsallaşma, yenilikçi iş modelleri ve sürdürülebilirlik süreçlerine katkı sağlayabilmek amacıyla, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliğiyle hayata geçirdiği “Nesilden Nesile Yönetim Akademisi”, dördüncü eğitim dönemini tamamladı. İstanbul’un yanı sıra Antalya, Ankara, Adana, Eskişehir ve Kayseri’den toplam 15 aile şirketinin ikinci ve üçüncü kuşak temsilcilerinin eğitim aldığı dördüncü dönemde, katılımcıların yarısı kadınlardan oluştu. 

4 yılda 59 mezun verildi

2014 yılında hayata geçirilen Nesilden Nesile Akademisi’nde, aradan geçen 4 yılık süreçte turizm, tekstil, gıda, inşaat, eğitim, marka tescili, ayakkabı, çanta, sağlık, plastik, metal, demir çelik, akaryakıt, elektronik, kimyevi maddeler ve zirai ilaçlar sektörlerinden, 25-35 yaş aralığında toplamda 59 kişiye eğitim verildi ve 768 saatlik eğitim, saha ziyareti düzenlendi. Her sene 16 hafta süren eğitim dönemi boyunca katılımcılar, hem yeni kuşaklara işlerin devredilmesinde başarılı süreçler yaşayan şirket temsilcileri ile bir araya gelme hem de saha ziyaretleri ile bu şirketlerde işlerin nasıl yürütüldüğünü yerinde görme fırsatı buldu. 

“Başarıya giden yolu, aile şirketleriyle beraber çizeceğiz”

Mezuniyet töreninde konuşan ING Bank Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı İhsan Çakır, Türkiye’nin GSMH’nın yaklaşık yüzde 90’ını oluşturan aile şirketlerinin, ülke ekonomisine katkısı nedeniyle Türkiye’nin geleceğini belirleyecek en önemli unsurlardan biri olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’de aile şirketinin yaklaşık yarısında kurumsallaşma süreci devam ediyor. Kurumsallaşmada en büyük problem ise maalesef gelecek nesilere devirde yaşanıyor. Nesilden Nesile Akademisi ile amacımız, gelecek kuşaklara devirde ve kurumsal yönetim, yenilikçi iş modelleri ve sürdürülebilirlik süreçlerinde aile şirketlerinin yanlarında olabilmek” dedi. Çakır, rekabetin dünyada ve ülkede yaşanan gelişmelere bağlı olarak oldukça hızlandığı ve şekil değiştirmeye başladığı, müşteri talep ve ihtiyaçlarına verilecek yanıtların artık neredeyse kişiselleştiği ve çabuk adımlar gerektirdiği bir dönemde olunduğunu belirterek, aile şirketlerinin atması gereken en önemli adımın sürdürülebilir büyüme ve başarıyı sağlayabilmek olduğunu ifade etti. Çakır, “Aile şirketlerinin genç ve dinamik aklı olan ikinci ve üçüncü kuşaklar, bu değişime ve hıza adapte olabilmekte gösterdikleri başarıyla, hem şirketler özelinde hem de ülkemiz açısından büyük fırsatlar sunuyor. Akademimiz, bu dönüşümde aile şirketlerinin yanında olmayı sürdürecek, düzenlediği eğitim programıyla başarıya giden yolu onlarla beraber çizmeye devam edecektir” dedi. 

“Kadınların katılımında artış görmek ümit veriyor”

Aile şirketlerinin yarısından fazlasının üretim yaptığının da altını çizen Çakır, şöyle devam etti: “İmza attıkları üretimle de ekonomi için büyük önem taşıyan aile şirketleri, hızlı karar alabilmeleri, tüm aile bireylerinin şirkete olan aidiyetin yüksekliği, başarı odaklı hareket edebilmeleri gibi büyümeyi destekleyen faktörler nedeniyle, fırsatlar barındıran bir yapıya sahip. Biz de akademimizle, yeni kuşaklara bu fırsatları, şirketlerini geleceğe taşıyacak anahtarlarla sunabilmeyi amaçlıyoruz. 4 yıldır artan bir ilgiyle devam eden Nesilden Nesile Yönetim Akademisi, şirketlerin geleceğini belirlemekte rol üstlenecek gençlerin, rekabet gücünü artırmak için yapabileceklerine ek olarak, başarılı şirketlerle kuracakları güçlü ilişkilere de temel oluşturuyor. Bu yıl ayrıca eğitimimize katılanların yarısının kadınlardan oluşmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Çünkü Türkiye’de istihdam rakamlarının yalnızca yüzde 28’i kadın. Oysa nüfusun yarısını kadınlar oluşturuyor. Düzenlediğimiz eğitimlere kadınların katılımında artış görmek, kadın işverenlerin gelecekte istihdamda kadından yana inisiyatif alabileceklerine dair büyük bir ümit veriyor.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)