E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNATO yeni karargahına taşınıyor---

NATO yeni karargahına taşınıyor

NATO yeni karargahına taşınıyor
19 Mart 2018 - 16:53 borsagundem.com

NATO önümüzdeki 4 hafta içerisinde yeni karargahına taşınıyor

NATO, 1967’den bu yana kullandığı karargâhtan taşınıyor. Geçen yıl, 25 Mayıs’ta yapılan liderler toplantısı için kullanılan ancak şu ana kadar tam olarak operasyonel hale gelmeyen yeni karargâh binasına geçişte son aşamaya gelindi. Önümüzdeki 12 haftada, yaklaşık dört bin askeri ve sivil NATO yetkilisi ile 29 üye ülkenin delegasyonları ‘sokağın karşısına’ geçecek.
Eski karargâhın hemen karşısında bulunan yeni karargâhın yapımına 19 yıl önce karar verildi. Eskisine oranla çok daha modern bir görünüme sahip olan ve yapımına 2010’da başlanan yeni bina, NATO’daki birliği ve işbirliğini temsil eden iki elin parmaklarının birbirine geçmesini andıran bir şekle sahip. Maliyeti, 1.1 milyar Euro’yu aşan, büyük bölümü camdan oluşan ancak olası bir hava saldırısında ayakta kalabilecek şekilde inşa edilen karargah, 254 bin metrekareden fazla alana yayılıyor.

İnşaatında 1200 kişinin çalıştığı yeni merkezde 4 bin kişi çalışacak. Bin güvenlik kamerasının yerleştirildiği NATO binası, bir kriz merkezinin de yer aldığı 30 bin metrekarelik bir yeraltı bölümüne de sahip.

Yeni karargâhta çevre kaygıları da dikkate alındı. Eskisine oranla çok daha ‘çevreci’ olan ve doğal ışıktan azami düzeyde yararlanmayı sağlayacak şekilde tasarlanan yeni karargâhta jeotermal ısıtma ve soğutma sisteminden yararlanılacak.

NATO’dan yapılan açıklamada, İttifak’ın taşınma sürecinde tamamen operasyonel olacağı belirtildi. Yeni bina, 11-12 Temmuz’da Brüksel’de, devlet ve hükümet başkanları seviyesinde düzenlenecek NATO Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak.(Güven Özalp/Hürriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)