E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNatixis ABD ekonomisinde yavaşlama bekliyor ---

Natixis ABD ekonomisinde yavaşlama bekliyor

Natixis ABD ekonomisinde yavaşlama bekliyor
25 Ekim 2017 - 20:55 borsagundem.com

Yatırım Bankası Natixis, yatırımcılarını ABD ekonomisinde önemli bir yavaşlama sürecine hazır olmaları konusunda uyardı.

BORSAGUNDEM.COM

Fransız yatırım bankası Natixis ABD ekonomisinde en erken 2018 yılında başlayacak önemli bir yavaşlamaya karşı yatırımcılarını uyardı.

Natixis analisti Patrick Artus Salı günü kaleme aldığı raporunda "ABD ekonomisi önemli bir yavaşlama yaşayacakl gibi görünüyor ve yavaşlayacak: katılım oranlarında ve istihdam oranlarında artışın bir sınırı var" ifadelerini kullandı.

Artus bu yavaşlamanın bir sonucu olarak faizlerde artış ve doların değerinde kayıplar yaşanmasını beklediğini dile getirdi.

Natixis Fransa merkezli bir kurumsal yatırım bankası ve genel merkezi Paris'te bulunuyor. Natixis Küresel Varlık Yönetimi yaklaşık 950 milyar dolarlık bir fonu yönetiyor.

Analist ayrıca şirket karlarının halen bulunduğu seviyenin de anormal derecede yüksek olduğunu belirterek, aşağı yönlü bir düzeltme yaşanacağını öngördü.

Öte yandan Wall Street'in ana akım bankaları karamsarlığın yanından bile geçmiyor. Wall Street'in beklentisi yılın üçüncü çeyreğinde ülke ekonomisinin yüzde 2.5 oranında büyüdüğü yönünde oluşuyor. Yılın üçüncü çeyreğine ait GSYİH rakamları cuma günü borsanın açılış zili öncesinde duyurulacak.i

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)