E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNasdaq’tan 190 milyon dolarlık satın alma---

Nasdaq’tan 190 milyon dolarlık satın alma

Nasdaq’tan 190 milyon dolarlık satın alma
19 Eylül 2018 - 10:03 borsagundem.com

Nasdaq, hisse başı 8.4 dolar ve teminat başı 9.5 dolardan nakit olarak almak istediği Cinnober’e toplamda 190 milyon dolar ödeyecek

Dünya'nın teknoloji Borsası olarak kabul edilen Nasdaq, İsveçli ticari teknolojiler firması Cinnober’i 190 milyon dolara satın almak üzere harekete geçti. Fintechistanbul’da yer alan habere göre, Nasdaq, Cinnober’i satın alarak küresel sermaye piyasaları için bir teknoloji ve iş analitikleri sağlayıcısı olma hedefine doğru daha hızlı hareket etmek istiyor. Nasdaq CEO’su Adena Friedman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Cinnober’in fikri sermayesi, teknolojik yeterliliği ve becerileri ile bizim Piyasa Teknolojisi faaliyetlerimiz bir araya geldiğinde, Nasdaq’ın en hızlı büyüyen iş biriminin derinliği de artacaktır” diye konuştu.

HİSSE BAŞI 8.4 DOLAR

Nasdaq, hisse başı 8.4 dolar ve teminat başı 9.5 dolardan nakit olarak almak istediği Cinnober’e toplamda 190 milyon dolar ödeyecek. Halka açık ihale teklifinin kabul süresinin, İsveç halka açık ihale tekliflerindeki belirli koşullara bağlı olarak 2018 yılının son çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Bu süreçte, Cinnober’in yüzde 90’ından fazlasının Nasdaq’a geçmesi durumunda rekabet açısından bir olumsuzluk bulunup bulunmadığı da denetlenecek. Cinnober’i 1998 yılında kurduklarından bu yana heyecan dolu bir yolculuk yaşadıklarını ifade eden Cinnober Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Nils-Roberts Persson, bu alımı şirketin gelişmesindeki yeni bir adım olarak nitelendirdi ve ekledi: “Nasdaq’ın Piyasa Teknolojileri iş kolu ile Cinnober’i bir araya getirmenin stratejik açıdan değerine inanıyorum. Cinnober’ın en büyük hissedarı olarak, bu teklifi destekliyor ve kabul etmeyi planlıyorum.”

Cinnober, borsalar, takas odaları, bankalar ve aracı kurumları da dahil olmak üzere dünya çapındaki pek çok organizasyonun ticareti ve takasına yönelik çözümler ve hizmetler sunuyor. Şirketin tescilli TRADExpress Platformuna dayanan fiyat keşif ve eşleştirme, gerçek zamanlı risk yönetimi, takas ve ödeme, endeks hesaplama, veri dağıtımı ve piyasa gözetiminden faydalananlar arasında Asya Pasifik Borsası, Avustralya Menkul Kıymetler Borsası, B3, Dubai Altın ve Komandite Borsası ve Euronext gibi kuruluşlar bulunuyor.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)