E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNasdaq'ta Türkiye günü---

Nasdaq'ta Türkiye günü

Nasdaq'ta Türkiye günü
21 Nisan 2014 - 09:50 borsagundem.com

Bugün Nasdaq'ın açılış gongunu Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, kapanış gongunu ise Üniversitesi Rektörü Gülay Barbarosoğlu çalacak

Borsa İstanbul ile Nasdaq OMX stratejik ortaklığı çerçevesinde bugün New York Nasdaq MarketSite'de gong töreni düzenlenecek.

Boğaziçi Üniversitesi (BÜ) Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu'nun, üniversitenin kuruluşunun 150'nci yılı dolayısıyla, dünyanın teknoloji borsası olarak kabul edilen Nasdaq'ın kapanış zilini çalmak üzere New York'taki merkeze davet edildiği bildirildi.

BÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Nasdaq'ın Times Meydanı'ndaki merkez ofisinde 21 Nisan'da gerçekleştirilecek törenin 15.45'te başlayacağı ve 16.00'da zilin çalınmasıyla sona ereceği belirtildi. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Barbarosoğlu, BÜ'nün 150 yıllık birikimiyle akademik ve bilimsel anlamda bir dünya üniversitesi olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"New York Nasdaq Borsası da kapanış törenini bizimle yapacak. Bu, kuşkusuz BÜ'nün uluslararası kimliğinin getirdiği bir davet ve onur. Bilindiği gibi New York Nasdaq Borsası'nın açılış ve kapanış zilini çalma etkinliği törensel bir etkinlik ve uluslararası saygınlığı bulunan kurum ve kişilere tanınan bir ayrıcalık. Bu etkinlik sayesine BÜ'nün 150. yaşını tüm dünyaya ilan edeceğiz. 150 yaşında köklü ve örnek bir eğitim kurumu olarak, evrensel ölçütleri benimsemiş, üstün nitelikli lisans ve lisansüstü eğitim programlarıyla, özgürlükçü, yenilikçi, girişimci, içinde yaşadığı topluma katkı yapmayı önemseyen bireyler yetiştiren BÜ, Türkiye toplumunun dünya ile entegre olmasında üzerine düşeni yapmaktan dolayı mutluluk duymaktadır."

'NASDAQ'TA TÜRKİYE GÜNÜ OLACAK'

Borsa İstanbul ile Nasdaq OMX ile iş birliğine ilişkin bir soru üzerine Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, "Nasdaq OMX ile stratejik işbirliği anlaşmamızı imzaladık ve çalışmaya da başladık. Arkadaşlarımız bütün hızla projeyi sürdürüyorlar. 21 Nisan Pazartesi günü bu stratejik ortaklığın kutlanması amacıyla New York'ta kutlama töreni yapacağız. Pazartesi günü açılış gongunu Borsa İstanbul adına ben çalacağım, kapanış gongunu da Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Gülay Barbarosoğlu üniversitenin 150. yılını kutlama programı çerçevesinde çalacak. Dolayısıyla Pazartesi günü Nasdaq'ta Türkiye günü olacak" diye konuşmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Klgyozede21 Nisan 2014 16:45

    birde bizim yerimize vur gonka. nede olsa piyasada dolandıırılan sen değilsin

  • ne güzel..21 Nisan 2014 13:44

    ibrahim beyi tebrik etmek lazım. büyük ONUR!!!.. BİST de yüzbinlerce kişi dolandırılmış. hala uyduruk kaydırık firmalar onbinlerce yatırımcıyı kandırıp kandırıp söğüşlemeye devam ediyor. Manipülasyonlar ve çete suçları almış başını gitmiş.. Bizim BİST başkanımız Nasdaq da onuruna GONG çalma derdinde. Ayranı çok demekki İbrahim Beyin.. Biz ise ortaklık haklarımızından çalınan bilançolardan, imtiyazlarla yapılan soygunlardan gem vurup duralım. Kimin UMRUNDA Kİ. KİMİİİN UMRUNDA????