E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNasdaq ve S&P günü rekorla tamamladı---

Nasdaq ve S&P günü rekorla tamamladı

Nasdaq ve S&P günü rekorla tamamladı
03 Ocak 2018 - 00:07 borsagundem.com

ABD hisse senedi piyasalarında yılın ilk işlem gününde, teknoloji sektörü hisselerinde yoğunlaşan alımlar günün artıda tamamlanmasını sağladı.

BORSAGUNDEM.COM

ABD hisse senedi piyasalarında yılın ilk işlem gününde, teknoloji sektörü hisselerinde yoğunlaşan alımlar günün artıda tamamlanmasını sağlarken S&P ve Nasdaq rekor kapanışlar yakaladı.

Küresel düzeyde hisse senedi piyasaları başarılı bir yılı geride bırakmışken, yatırımcıların çoğunluğu hisse senedi piyasalarındaki yükselişin bu yılda da süreceğine inanıyor. Güçlenen küresel büyüme ve artan şirket karlarının geçtiğimiz yıl yaptığı etkiyi sürdürmesi beklenirken, bazı yatırımcıların yükselişin nereye kadar süreceği yönünde endişeler taşıyor.

Goldman Sachs'ın gelişen piyasalar bölümü küresel portföy çözümleri bölüm başkanı Şakat Bunglavala, "Küresel büyümenin devam etmesini ve hisse senedi piyasalarını yukarı taşıyan temel faktör olmasını bekliyoruz. Bununla birlikte Fed'in faiz artırımlarına devam etmesine bağlı olarak kısa dönemli volatilitelerle bu dönemin zaman zaman sekteye uğrayacağını düşünüyoruz." değerlendirmelerinde bulundu.


Bu gelişmelerin ardından Dow Jones Sanayi endeksi 104.17 puan ve yüzde 0.42 oranında yükselişle 24823.46, Nasdaq Bileşik endeksi 103.51 puan ve yüzde 1.5 oranında artışla 7006.90 ve S&P 500 endeksi 22.20 puan ve yüzde 0.83 oranında artışla 2695.80 puandan günü tamamladı.
S&P 500 ve Nasdaq endekslerinin yakaladığı kapanış rakamları, bu zamana kadar gördükleri en yüksek kapanış seviyesini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)