E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMüsteşar Erdem Yarsav'daki FETÖ ihanetini anlattı---

Müsteşar Erdem Yarsav'daki FETÖ ihanetini anlattı

Müsteşar Erdem Yarsav'daki FETÖ ihanetini anlattı
19 Haziran 2017 - 07:49 borsagundem.com

FETÖ soruşturmasında adli kontrolle bırakılan eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem, “2010’da HSYK adayları belirlenirken, FETÖ’cülerin birlikte liste yapmak için YARSAV’ın başkan yardımcısı olan Murat Arslan’ı devreye soktuklarını” anlattı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Başbakanlık Başmüşaviri ve eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem, 2010’da HSYK adaylarının belirlenmesi sürecinde FETÖ mensuplarının birlikte liste yapmaya kendilerini ikna etmek için o dönem başkan yardımcısı olan ve kapatılan YARSAV Başkanı Murat Arslan’ı getirdiklerini anlattı.

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre Erdem, “Murat Arslan’ı bize kendi arkadaşları olarak tanıttılar” dedi. Erdem’in ifadesi özetle şöyle:

BAKANLIK LİSTESİ: (FETÖ’nün HSYK’ya hâkim olduğu 2010 seçimlerindeki liste hazırlık süreci) Anayasa Mahkemesi’nin HSYK seçimleriyle ilgili kararı üzerine Yargıtay’dan Nihat Ömeroğlu, Hakkı Manav, İsmail Rüştü Cirit (Yargıtay Birinci Başkanı) gibi isimlerle o dönem müsteşar olan Ahmet Kahraman görüşmeler yaptı. Bakanlık tarafından yapılan liste ile seçime gidilmesi kararı alındı.

FETÖ LİSTEYE GİRMEK İSTEDİ: Bakanlıkta bulunan cemaat (FETÖ) mensubu arkadaşlar gelerek, listeye kendilerinin de alınması halinde kazanma şansının artacağını, birlikte hareket edilerek başka grupların seçilmesinin önlenebileceğini söylediler. Bu kişiler, Çetin Şen (eski Yargıtay üyesi), Hüseyin Yıldırım (eski Adalet Akademisi Başkanı), Muzaffer Bayram (eski HSYK Genel Sekreteri) ve Galip Tuncay Tüter (eski Danıştay üyesi) gibi arkadaşlardı. Tekliflerini bana ve o dönem müsteşar yardımcısı olan İbrahim Okur’a yaptılar. Müsteşar, seçim işlerini yürütmek üzere idari yargıda beni, adli yargıda ise İbrahim Okur’u görevlendirmişti. Teklifi Müsteşar Ahmet Kahraman’a götürdük, bu şekilde kurumsal bir işbirliğine sıcak bakmadı.

ARSLAN’I GETİRDİLER: İş sürüncemede kalınca cemaat mensubu arkadaşlar YARSAV Başkan Yardımcısı’nı getirerek, bizimle görüştüler. Gelen kişi Murat Arslan’dı. Kendisini ilk kez orada tanıdık. Arslan’ı bize getiren Galip, Muzaffer ve Çetin’di. Görüşmede Okur da vardı. Arslan’ı bize kendi arkadaşları olarak tanıttılar.

"EN ETKİLİ GRUP BİZİZ:" Murat Arslan, YARSAV içinde 300-400 arkadaşlarının olduğunu, en etkili grubun kendilerin olduğunu, isterlerse YARSAV’da her türlü yönetim değişikliğini yapabileceklerini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)