E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinMüslüman turistler Türkiye’yi istiyor---

Müslüman turistler Türkiye’yi istiyor

Müslüman turistler Türkiye’yi istiyor
26 Ağustos 2016 - 06:34 borsagundem.com

MasterCard ve CrescentRating’in, ilkini 2011 yılında hazırladığı “Müslümanların Seyahat Tercihleri Endeksi” raporunun, 2016 yılına ilişkin versiyonu yayımlandı

İlk rapordan beri Müslüman turistlerin en çok tercih ettiği ülke olan Malezya’yı, bu yıl Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye de izledi. Raporda, geçen yıl 6. sırada yer alan Endonezya’nın 4. sıraya yükseldiği göze çarparken, diğer tercih edilen ülkeler arasında Katar ve Suudi Arabistan bulunuyor.

Önemli büyüklük

Müslüman nüfusun, 2030 yılında toplam dünya nüfusunun yüzde 26’sını oluşturacağı, bu yüzden müslüman turistlerin ağırlığının bu sektörde de hissedileceğine değinilen raporda, büyük çoğunluğu Malezya, Endonezya, Türkiye, Nijerya, Bangladeş ve Körfez ülkelerinde yaşayan genç ve para harcamaya hazır nüfusun, birçok endüstri açısından odakta bulunduğuna dikkat çekildi.
Müslümanların Seyahat Tercihleri Endeksi’ne göre, geçen raporda 108 milyon olan tatilci sayısının 2015’te 117 milyona ulaştığı tahmin ediliyor. Bu miktar, küresel global seyahat ekonomisinin yüzde 10’una karşılık gelirken, seyahat eden müslüman sayısının 2020 yılında 168 milyona ulaşması, seyahat giderlerinin de 200 milyar doları aşması bekleniyor.
Rapora göre 2016 yılında endeks skoru 81.9 olarak belirlenen Malezya, 6 yıldır üst üste müslümanların seyahatte en çok tercih ettiği ülke oldu. İkinci sırada 74.7 puanl a Birleşik Arap Emirlikleri, 73.9 puanlık skorla da Türkiye izledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)