E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporMurat Ülker neden sponsorluktan çekildi?---

Murat Ülker neden sponsorluktan çekildi?

Murat Ülker neden sponsorluktan çekildi?
15 Ocak 2015 - 06:43 borsagundem.com

Yıldız Holding Başkanı, Ülker Grubu’nun sahibi Murat Ülker, geçtiğimiz yıl gündeme getirdiği futboldan çekilme düşüncesini uygulamaya koydu

Ülker'in patronu Murat Ülker, futbola olan desteğini sponsorluktan çekilerek gösterdi. Bunun ardından ise Ülker'in sadece sportif olaylar değil, gelir kaynaklı sorunlar nedeniyle de sponsorluktan çekildiği konuşuluyor.

Hürriyet'in haberine göre, yüz milyonlarca dolarlık desteğin sona ermesinin, diğer sponsorları da olumsuz etkilemesinden korkuluyor.

1-Statlar dolmuyor. Passolig daha esnek uygulanmalıydı.

2-Şiddet, kavga ve gerginliK futbola egemen oldu.

3-Futbolun marka değeri düştü. Yabancı kuralı mantıksız.

4-Futbol gelişsin diye sponsor olduk, beklediğimizi bulamadık.

Son 10 yılda Türkiye futboluna en büyük desteği veren kuruluşlardan biri olan Ülker Grubu, bu desteğini çekme kararı aldı. Geçen sene konuşulan bu ayrılık, böylece bu sezon hayata geçmirilmiş oldu. Habertürk Gazetesi’nden İbrahim Yıldız’a konuşan Yıldız Holding Başkanı ve Ülker Grubu sahibi Murat Ülker’in, bu ayrılığı açıklarken gösterdiği gerekçeler ise diğer sponsorlarlala ilgili de kötü haberlerin gelebileceğini işaret ediyor gibiydi.

MİLLİ TAKIMLARDAN DA ÇEKİLDİ

Murat Ülker, Avrupa’da liglerdeki maçları izlerken kıskandığını belirtip “Türkiye’de tribünler boş kalıyor. Biz ‘Neden’ diye sorgulamalıyız” ifadelerini kullandı. Passolig sisteminin getirilirken daha esnek davranılması gerektiğini de vurgulayan Ülker, Türk futbolunun artık şiddet ile anılır olduğunun, tribünlerin boşluğun ve gerginliğin marka değerini düşürdüğünün altını çizdi. Son 10 yılda futbola 220 milyon dolar (yaklaşık 504 milyon TL) harcayan Ülker Grubu, futbolda bekledikleri gelişmenin yaşanmadığını, Avrupa’da söz sahibi olamadığımızı da belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erkan çelik17 Ocak 2015 23:48

    Süper ligdeki futbol maçlarını izlerken hücum yapan aynı takım arkadaşlarının biri sol taç çizgisinde diğeri sağ taç çizgisinde futbol değil sanki yakalamaç oynuyorlar...ne zaman futbolu dar alanda oynarsak o zaman kaliteli,seyir zevki bol maçlar izleriz...

  • Erkan çelik17 Ocak 2015 23:30

    Yerinde bir karar,basketbolu seviyorum eurolig şampiyonluğunu istiyorum.....