E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMSCI Türkiye endeksi yüzde 2 yükseldi---

MSCI Türkiye endeksi yüzde 2 yükseldi

MSCI Türkiye endeksi yüzde 2 yükseldi
20 Ocak 2017 - 22:28 borsagundem.com

MSCI Turkey Endeksi, Başbakan Yardımcısı Şimşek'in açıklamalarının ardından yüzde 2'nin üzerinde bir artış sergiledi.

MSCI Turkey Endeksi, Başbakan Yardımcısı Şimşek'in ülkenin önünde büyük bir oylama olsa da bir döviz krizinin sözkonusu olmadığını söylemesinin ardından yüzde 2'nin üzerinde değer kazandı.
Davos'ta CNBC'ye açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ülkenin güçlü demografik yapısından ve Ortadoğu'daki savaş sonrası yeniden inşaa sürecine katılımından bahsetti. Şimşek, Nisan ayında yapılacak olan referandumun ardından ülkenin ayakları üzerinde daha güçlü bir duruş sergileyeceğini vurguladı.

Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü:
"TL baskı altında. Bu durum büyük ölçüde geçen yıl yaşanan darbe girişiminden ve Türkiye'deki terör saldırılarından kaynaklandı. Tabi ki bir de yapısal cari açık sorunu var. Fakat bu uzun süre devam edecek gibi görünmüyor. Basitçe dile getirirsek, bu sorunların çözümüne yönelik adımlar atılıyor ve atılmaya da devam edecek. Temel ekonomik şartlar değişmedi. Türkiye nüfusu 80 milyonun üzerinde olan bir kaç gelişmekte olan ülkeden biri ve kişi başına GSYİH'sı 10 bin doların üzeirnde. Zor bir komşuluk çevresinde yaşıyoruz. Ancak bu da sonsuza kadar sürmeyecek"

Merkez Bankaları yetkililerinin enflasyon etkileri ve Anayasal değişikliklerin etkilerine yönelik belirsizlikler konusunda endişeli olduğunu belirten Şimşek, yeni anayasanın Cuma ya da Cumartesi günü kabul edilmiş olacağını ve bu kararın daha sonra Bahar aylarında oylamaya konulacağını dile getirdi. Oylamanın ardından belirsizliklerin kalkmış olacağı ve para birimi için daha net ve açık bir ortam olacağını dile getirdi. Şimşek yaşananların kalıcı bir hasar olmadığını vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)