E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley'den seçim sonrası piyasa tahminleri---

Morgan Stanley'den seçim sonrası piyasa tahminleri

Morgan Stanley'den seçim sonrası piyasa tahminleri
25 Haziran 2018 - 10:27 borsagundem.com

Morgan Stanley, Türkiye'de gerçekleştirilen 24 Haziran seçimlerinden sonra piyasalara ilişkin "Yeni kabine bize uygulanacak politikalar için daha fazla şey söyleyecek" dedi

Dün yapılan Cumhurbaşkanı ve parlamento seçim sonuçlarını değerlendiren Morgan Stanley, yurt içi politikalar konusunda büyük belirsizlik görülmeyecek olması açısından seçim sonuçlarını pozitif olarak değerlendirdiklerini bildirdi. Şimdi odak noktasının yeni kabinenin açıklanmasına döndüğünü belirten Morgan Stanley, yeni kabinenin para ve maliye politikasının yönü konusunda önemli sinyaller sağlayacağını vurguladı.

TL ve yerel faizlerin, siyasi belirsizliğin kalkmasına bağlı olarak kısa vadeli bir toparlanma yaşayabileceklerini ifade eden Morgan Stanley, "Ancak şu ana kadar, seçim sonuçlarının, bize göre gerekli olan, yeni bir makro politika çerçevesine yol açacağına dair çok küçük işaretler var. Seçim sonuçları statükoya işaret ediyor, bu statüko son yıllarda varlık fiyatları için pozitif sonuçlar üretmedi" dedi.

Dış fonlama ihtiyacının büyük ve global sermaye akışları için rekabetin yoğun olduğuna dikkat çeken Morgan Stanley, "Yerel tahvillerde veya kurda herhangi bir toparlanma daha iyi huylu dış ortam gerektiriyor, biz bunun olmasını beklemiyoruz" dedi.

TEB: Dolar-TL'de o seviye görülebilir

 

Nordea'dan seçim sonrası TL yorumu

 

JCR: Seçim sonucu olumlu başlangıç etkisi yapar

 

JPMorgan: Siyasi gerilimin düşmesini bekliyoruz

 

 

Commerzbank: TL pozitif bir başlangıç yapabilir

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)