E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMorgan Stanley'den iki faiz artışı tahmini---

Morgan Stanley'den iki faiz artışı tahmini

Morgan Stanley'den iki faiz artışı tahmini
05 Haziran 2018 - 17:11 borsagundem.com

Morgan Stanley 7 Haziran ve 4. çeyrekte 75 baz puan faiz artışı bekliyor

Ekonomist Ercan Ergüzel tarafından kaleme alınan Morgan Stanley raporunda TCMB’nin 7 Haziran’da haftalık repo faizini yüzde 17,25’e çıkarılabileceği öngörüldü.

Son faiz artışına rağmen fiyat ve finansal istikrardaki kötüleşme ile 24 Haziran seçimlerine yönelik belirsizlikle nedeniyle TCMB’nin daha muhafakazar olacağı kaydedilen raporda yılın son çeyreğinde 75 baz puanlık bir artışın daha gelebileceği belirtildi.

Morgan Stanley, Dolar/TL kurunun 4,60 seviyelerinde kalacağı varsayımı ile 2018 ortalama enflasyon tahminini yüzde 10,6’dan yüzde 12,1’e yükseltti.

Raporda enflasyonun Temmuz’da yüzde 13,4 ile zirve yapacağı öngörüldü.(Business HT)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Veli 05 Haziran 2018 17:50

    Gösterge faiz bugün %5 yükseliş ile %18 e dayandı. Bu işin sonu yok. Bugüne kadar faiz şöyle böyle diye söylenmese, tüm olumsuzluklar aynı şekilde kalmış olsaydı dahi, en fazla %13 olurdu. Kısaca faize karşı olduğunu söyleyen ama söylemleri sonucu gösterge faizi %6-7 lerden %18 lere çıkaran bir yönetim. Bravo valla.