E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley'den 'erken seçim' analizi---

Morgan Stanley'den 'erken seçim' analizi

Morgan Stanley'den 'erken seçim' analizi
18 Nisan 2018 - 10:58 borsagundem.com

Morgan Stanley tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'deki erken seçimin getireceği risk, TCMB'nin faiz artışı ihtimalini artırabilir ve bu da TL için "geçici" olumlu olabilir

Morgan Stanley'den gelen açıklamaya göre, Türkiye'de yapılacak erken seçimin getireceği risk, TCMB'nin faiz artışı ihtimalini artırabilir ve bu da TL için "geçici olarak" olumlu olabilir.

Çoğu analist, Türkiye'de yapılması olası olan erken seçimlerin beraberinde getirdiği siyasi belirsizlikteki muhtemel artış konusunda uyarıda bulundu.

Morgan'dan gelen açıklamada, "Merkez, 25 Nisan'daki toplantıda faizleri değerlendirecek ve liranın bu ay dolar ve euro karşısında geldiği rekor düşük seviyelerin ardından TCMB'nin ülke varlıklarını daha yüksek faizler ile destekleyebileceği spekülasyonu mevcut" ifadesi kullanıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erkan Bey18 Nisan 2018 12:02

    Ülkenin bekaası için çok önemli ama.. :D :D :D Bunlar insanları aptal zannediyor herhalde. Seçim olmazsa ülke elden gider kandırmacaları ile kimi kandıracağını zannediyor acaba. Türk milletini hiç bir güç yok edemez. Sen abinle oyna bu oyunları, dış güçler, emperyalistler... siz de oyun daha çoktur.

  • hasan paşa18 Nisan 2018 11:11

    Bunlar bile olumlu olur diyorsa seçimin kimseye hayrı olmaz demektir.

  • Tespit 18 Nisan 2018 11:53

    Faiz artırırsa olumlu diyor dikkatli okumalısın