E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMorgan Stanley Fed'den bu yıl faiz artımı beklemiyor---

Morgan Stanley Fed'den bu yıl faiz artımı beklemiyor

Morgan Stanley Fed'den bu yıl faiz artımı beklemiyor
28 Eylül 2016 - 10:20 borsagundem.com

Morgan Stanley ekonomistlerine göre, ABD ekonomisinden gelen veriler zayıf geçen 3. çeyreğin ardından 4. çeyreğin de cılız olduğunu gösteriyor

Morgan Stanley ekonomistleri Ellen Zentner, Robert Rosener ve Michel Dilmanian'a göre, son dönemde ABD ekonomisinden gelen veriler, Fed Başkanı Janet Yellen'in değerlendirmelerinin aksine, zayıf geçen 3. çeyreğin ardından, 4. çeyrek büyümesinin de "oldukça cılız" geçtiğine işaret ediyor.

Morgan Stanley, Jannet Yellen'in bir sonraki faiz artırımı için olasılığın güçlendiğine ilişkin görüşüne katılmıyor.

Morgan Stanley ekonomistleri, Fed'in biraz daha sabır göstermesi gerektiğini söylüyor. Zentner ve arkadaşlarına göre, ABD ekonomisinin aşırı ısındığına dair bir ipucu yok, işgücü piyasasında dengesizlik sürüyor ve "temel" bir enflasyonist baskıya ilişkin pek ipucu da bulunmuyor.

Morgan Stanley ekonomistlerine göre, yakın vadede ABD ekonomisinde resesyon ihtimali görünmüyor, ancak önümüzdeki 12 aylık dönemde bir resesyon yaşanma riski yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)