E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMoody's'ten yine Türk bankaları değerlendirmesi---

Moody's'ten yine Türk bankaları değerlendirmesi

Moody's'ten yine Türk bankaları değerlendirmesi
17 Temmuz 2018 - 08:07 borsagundem.com

Moody's, "Türk bankacılık sistemi fonlama şoklarına en çok maruz kalan sistem" yorumunda bulundu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, piyasa oynaklığı ve politika belirsizliğinin global finansal şartlar üzerinde baskı yarattığını bildirdi.
Tırmanan tcari gerilimler ile ilişkili artan piyasa oynaklığı, yüksek jeopolitik riskler ve politika belirsizliği ile zayıf şirket kredibilitelerinin 2018'de global finansal şartlar üzerinde baskı yarattığını vurguladı.
Bankacılık tarafına bakıldığında yatırımcı güveninin aşınması halinde bazı piyasalarda en önemli riskin fonlama olabileceğini ifade eden Moody's, Türk bankacılık sisteminin fonlama şoklarına en çok maruz kalan sistem olduğunu belirtti.
Moody's, "Finansal şartlarda herhangi bir sıkılaşma, kırılgan gelişmekte olan Piyasa para birimlerini ve tahvillerini zolayabilir, yorabilir" ifadelerini kullandı.
En kırılgan ülkelerin genel olarak finansman gücü düşük, borç vadeleri kısa ve borçları yüksek ülkeler olacağını belirten Moody's, Arjantin ve Türkiye'nin gelişmekte olan piyasalar arasında en yüksek
riski gösteren ülkeler olduklarını vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Özcan özkarakaş19 Temmuz 2018 08:21

    Türkiye DOLAR karşılığı avrupaya dünyaya ne üretipte satıyor hiiç ama DOLAR karşılığında ne varsa ithal ediyor ne varsa bu memleketin DIŞ BORCU OLMAYACAKTA CARİ AÇIĞI OLMAYACAKTA medi olacak bu böyle gelmiş böyle gider ÇÜNKÜ ÜRETEN ÜLKE DEĞİLİZ

  • Cem17 Temmuz 2018 13:43

    Türkiye bankaları öz kaynak karlılığı yuksek, ayrıca riskli kredileri öyle söylendiği kadar büyük değil, kullandırılan kredi karşılık oranları gayet makul seviyelerde, kriz olsa bile bunu rahat kaldırabilir. ( ama avrupa ve Amerika kullandırılan krediye karşı ayrılan karşılık oranları baya düşük, krizde herşey olabileceğini onlarda ). Yıllık kâr oranları %15 ile %25 arasında değişiyor ki, gayet iyi bir oran. Ama faiz enflasyon ve doları yükselten ler sürekli hisse satarak Türkiye içinde kriz varmış algısını oluşturmak için ellerinden geleni yapıyor kar. Kredi derecelendirme kuruluşları da bunun tuzu biberi şeklinde. Türkiye karşıtı dışarda çok insan var maalesef. Türkiye bin, büyümesini ve daha fazla güçlü hale gelmesini istemedikleri için her türlü yolu deniyor lar

  • Hasan Paşa 17 Temmuz 2018 13:29

    Yaa bi git başımızdan. Başka ülke mi yok. Her açıklamadan biri TR. Sadece bizi mi değerlendiriyon?

  • eko17 Temmuz 2018 13:27

    DOGRUYU SÖYLÜYOR 7 KÖYDE KOVULUR GERCEKLER ACIDIR

  • demirkan 17 Temmuz 2018 11:05

    DÜNYADA NEKADAR ŞEREFSİZ KURUM KURULUŞ VARSA. TÜRK EKONOMİSİNE ÇÖKERMEK İÇİN ÇABALIYOR. TÜRK EKONOMİSİ TÜRK BANKALARI. BU KADAR RİSKLİ İDİ DE BORSA 120.000 NİYE GİTTİ O ZAMAN?. HERŞEY SEÇİM KARARINDAN BOZULDU. NE DEN?. RECEP TAYİP ERDOĞANIN KAZANACAĞI BELLİ İDİ. TÜRK EKONOMİSİNDE HİÇ BİRŞEY YOK. SADECE ERDOĞAN DÜŞMANLIĞI VAR. BUNU MUDİZ DE FİCH TE ESUNPİ DE BİLİYOR DOMUZ GİBİ. MASAT TÜRKİYEDEN DAHA YÜKSEK FAİZ KOPARMAK.

  • misafir17 Temmuz 2018 15:30

    Türkiye o kadar önemli !!! bir ülke ki bizi batırdıklarında dünya rahat edecek öyle ya..

  • mehmet yılmaz17 Temmuz 2018 10:55

    dünyada bankacılık kurallarına göre en güçlu TÜRK BANKACILIĞI olduğu halde gelip bloomberg gibi kökü dışarda kanallara gübre niteliğinde haber servis ediyorlar.

  • şerefsizlik...17 Temmuz 2018 08:15

    TR bankaları çok güçlü.. 2001 krizinden sonra sürekli tedbirli. Buyaptıkları hainlik. kasıtlı söylemlerle ülkeye zarar veriyorlar. Türkiye cumhuriyeti bunlara tazminat davası açmalı. Anlaşmalı olmadığımız kuruluş, tr hakkında iftiraya varan negatif yorumlar yapıyor. normal yatırımcının gelmesini engellemek kastı ile sürekli olumsuz haber pompalıyor. FETÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖ.

  • iso17 Temmuz 2018 11:01

    Yıllık 230 milyar $ yani aylık 20 milyar $ dış finansmana ihtiyaç duyuyuor Türkiye ekonomisi. O beğenmediğiniz "dış mihraklar" 2 ay borç vermese temerrüde düşeceksin ülke olarak. Bu mu güçlü Türk bankacılık sistemi? Lafa gelince "dış mihraklar" kredi almaya gelince "batılı dostlar" az yanar döner değilsiniz valla :)

  • Aaa17 Temmuz 2018 10:57

    Sayılara bakta konuşşşş