E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMoody's'ten Türk şirketleri için olumlu görüş---

Moody's'ten Türk şirketleri için olumlu görüş

Moody's'ten Türk şirketleri için olumlu görüş
11 Eylül 2018 - 11:42 borsagundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türk şirketlerine yönelik önemli açıklamada bulundu

Moody's sağlıklı likidite profilleri ve iyi kademelendirilmişborç vadelerinin not verdiği finans dışı Türk şirketlerinin çoğunun kredi kalitelerini GSYH büyümesinin yavaşladığı, finansal şartların sıkılaştığı ve liranın zayıfladığı ortamada gelecek 12-18 ayda potansiyel refinansman risklerinden koruyacağını savundu.
"Türk şirketlerinin kredi kalitesi için en büyük risk, eğer Türkiye bankacılık sisteminin ve ekonominin dış fonlamaya erişiminin sıkılaşması halinde şirketlerin borçlanmaya erişimlerinde potansiyel azalma" ifadelerini kullanan Moody's, bunun hali hazında temel senaryoları olmadığını da vurguladı.
Moody's, lirada keskin değer kaybının Türk şirketleri için döviz cinsinden borç yüklerini ağırlaştırdığını, dolar/euro cuinsinden borcu geri öodelenin daha panali hale geldiğini belirten Moody's, "En köttü
darbeyi kaldıraçlı, hedge edilmemiş kısa vadeli döviz cinden borçları olan ancak döviz cinsinden veya dövize endeksli gelirleri olmayan şirketlerin alıyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)