E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMoody's'ten kritik Türkiye açıklaması---

Moody's'ten kritik Türkiye açıklaması

Moody's'ten kritik Türkiye açıklaması
23 Şubat 2018 - 14:51 borsagundem.com

Moody's'in raporuna göre gelişmekte olan ülkeler arasında en yüksek cari açık Türkiye'de

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Moody's, gelişmekte olan ekonomilere ilişkin yayınladığı bir notta, Asya ekonomilerinin daha dirençli göründüğünü, en yüksek cari açığın Türkiye'de, en yüksek cari fazlanın Tayvan'da olduğunu vurguladı.

Piyasalardaki volatilitenin yatırımcıları gelişen ekonomiler konusunda daha seçici olmaya ittiği vurgulanan raporda, Asya ekonomilerinin ekonomik verileri değerlendirildiğinde en dirençli ve kırılganlığı en az ekonomiler olduğu belirtildi.

Gelişmekte olan 22 ülkenin ekonomik verilerinin karşılaştırıldığı Moody’s notunda, GSYH'nin yüzde 4.5'ine karşılık gelen cari açığıyla Türkiye'nin gelişmekte olan ekonomiler arasında en yüksek cari açığa sahip ülke olduğu belirtildi. Arjantin ve Kolombiya ise Türkiye'den sonra en yüksek cari açığa sahip ülkeler.

Asya ülkelerinde daha güçlü bir ekonomik temel olduğu vurgulanan raporda, Tayvan'ın en yüksek cari fazlaya sahip gelişen ekonomi olduğu belirtilirken, GSYH'nin yüzde 5'ini aşan cari fazlalarla Tayvan, Tayland ve Güney Kore en az kırılgan ekonomiler olarak değerlendirildi.

Raporda bu ülkelerin borç stokları da değerlendirildi ve Brezilya en yüksek borç yüküne sahip gelişen ekonomi olarak öne çıkarken, Rusya en az borcu olan gelişen ekonomi oldu.

SBI Securitiesin Tokyo'daki bağımsız finansal danışmanlık birimi genel müdürü Tsutomu Soma, Gelişmekte olan piyasa varlıkları toplu olarak alınmıştı. Ama her ekonomi yabancı yatırımcı çekmeye devam etmeyecek. Asya hem politik hem ekonomik açıdan ayrışıyor. Latin Amerika ülkelerinde siyasi riskler varken, Ortadoğu ekonomileri ise jeopolitik risklerle karşı karşıya değerlendirmesini yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ckync23 Şubat 2018 20:37

    Bu dünyadan biri ... Seni Allah'a havale ediyorum. Belliki inancsizsin. Ama burası ekonomi platformu. Git nefretini başka yerde avrupada kuş. Seni istemiyoruz

  • ahmet akbey bursa 23 Şubat 2018 21:43

    bu dunyadan biri...bence dogru mantikli seyler yazmis,inancli olup olmadigini Allah bilir ckync kardeş,musluman tc de hosgoru yoksa,avrupa da var ise,ve sen ona gavur avrupa diyorsan,bence hosgorulu toplumlar senden daha musluman

  • misafir23 Şubat 2018 21:02

    'istemiyoruz' derken? ekonomi sitesinin yorum kısmında örgüt mü kurdunuz? isteyen istediğini yazar sen işine bak

  • İsmail AYTAÇ23 Şubat 2018 15:07

    İnsan olmaya çalışmayan, daima siyasi kararlara damga vuranların kararlarını umursamıyoruz.Para ve güç uğruna milyonlarca insanın ölümünde kılları kıpırdamayanların (Suriye,Irak,Afganistan,myanmar,.... saymakla bitmeyen) milletin parasıyla uğraşıyorlar dahası Suriyeye sınırı bile olmayanlar MÜSLÜMAN kanı dökmeye geliyor.Kendilerini uygar-gelişmiş ülke görüp vahşice insan ölümüne sesini çıkarmayan zavallı sömürgeci yaratıklar.Ben sizlerin ALLAH'ı OLDUĞUNA VE İNANCINIZA asla inanmıyorum.

  • bu dünyadan biri23 Şubat 2018 19:15

    Din, toplumları uyuşturur, sorgulamayı engeller. Ahlak kuralları her toplumda vardır. Bir tek Müslümanlar ahlaklıdır demek cahilliktir. Uzağa değil Avrupaya git, trafikte bile insanların birbirine saygısını görürsün. Hiç bir din insanı ahlaklı yapmaz, dinsizlerin de ahlakı vardır.

  • Ağlamak yok23 Şubat 2018 18:06

    Umursasan da umursamasan da cari açığın artıyor. Bu bir gerçek. Yahudi de söylese, emperyalist de söylese gerçek. Bu adamlar iyi not verirken, överken neden itiraz etmiyordunuz da kötü not verince suçluyorsunuz. Üretmez cepten yersen bu hale düşersin. Müslüman uyanık olacak o zaman, Allahın emrettiği ahlakından ayrılmayacak, birbirinin hakkını yemeyecek, birbirine düşmeyecek. Güçlü olacan engel olacan, ağlayıp mızıkçılık etmeyecen haci