E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody's'ten İngiltere'ye kredi notu uyarısı---

Moody's'ten İngiltere'ye kredi notu uyarısı

Moody's'ten İngiltere'ye kredi notu uyarısı
13 Temmuz 2017 - 14:33 borsagundem.com

Moody's'in açıklamasında, “İngiltere’nin kredibilitesi, Brexit kaynaklı belirsizliğin baskısı altında. Politik ve mali riskler artıyor. Ortak pazara erişimin devam etmemesi halinde, önümüzdeki dönemde ülkenin kredi notu düşürülebilir" denildi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s tarafından, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılma sürecine (Brexit) ilişkin politik ve mali risklerin arttığı açıklandı.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, “İngiltere’nin kredibilitesi, Brexit kaynaklı belirsizliğin baskısı altında. Politik ve mali riskler artıyor.” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Moody's tarafından “Aa1” notu ve “negatif” görünüm ile değerlendirilen İngiltere ekonomisine ilişkin belirsizliklerin arttığı vurgulandı.

İngiltere’nin AB ile pozitif sonuçları olacak bir anlaşma sağlaması ihtimalinin referandumun hemen sonrasına kıyasla daha düşük olduğu belirtilen açıklamada, buna rağmen Moody’s’in temel senaryosunun halen taraflar arasında bir anlaşma sağlanması yönünde olduğu kaydedildi.

Açıklamada, İngiliz ekonomisinin giderek yavaşladığı, bu yılın sonunda ekonomik büyümenin yüzde 1,5, gelecek senenin sonunda ise yüzde 1,0 seviyesinde gerçekleşmesinin beklendiği ifade edildi.

İngiliz ekonomisinde iç tüketimin ve yatırımların belirsizlik iklimi nedeniyle hız kestiğine, bunun da ekonomik aktiviteyi azalttığına işaret edilen açıklamada, İngiltere ve AB arasında yeni bir ticaret anlaşması konusunda uzlaşmaya varılamaması ve ortak pazara erişimin kesintiye uğraması halinde orta vadede İngiltere’nin büyümesinin önceye kıyasla daha zayıf olacağı belirtildi.

Açıklamada, müzakerelerin sonucunda İngiltere'nin ortak pazara erişiminin devam etmemesi halinde, önümüzdeki dönemde ülkenin kredi notunun düşürülebileceği uyarısı yapılırken, bütçe açığının artması, kamu borcunu azaltılmasında başarısız olunması gibi mali unsurların da ülkenin kredi notunun düşürülmesinde rol oynayabileceği vurgulandı.

Konuya ilişkin olarak Moody’s’in Başkan Yardımcısı ve Kıdemli Analisti Kathrin Muehlbronner, “İngiltere ve Avrupa Birliği arasındaki müzakereler henüz yeni başlamış olsa da İngiliz hükümetinin nihayetinde görece iyi bir sonuç elde edip edemeyeceği belirsizliğini koruyor.“ ifadesini kullandı.

Muehlbronner, İngiliz hükümetinin “sert Brexit”e işaret eden adımlar attığını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)