E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Moody's'in kararı siyasi bir adım olarak nitelendirilebilir"---

"Moody's'in kararı siyasi bir adım olarak nitelendirilebilir"

Moody's'in kararı siyasi bir adım olarak nitelendirilebilir
26 Eylül 2016 - 11:17 borsagundem.com

Elvan: Moody's'in izleme süresinin bitimini beklemeden bu kararı vermeleri tarafsızlıklarına gölge düşürecektir." diye konuştu

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Moodys'in Türkiye'nin notunu düşürmesiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Moodys'in 'Türkiye ekonomisinin darbe girişiminden sonra yaşadığı şok büyük ölçüde kayboldu' açıklamasından üç gün sonra kendisiyle çelişerek not indirimine gitmesi ancak siyasi bir adım olarak nitelendirilebilir." dedi.

Twitter üzerinden bir açıklama yapan Elvan, "İzleme süresinin bitimini beklemeden ve hatta yatırım yapılabilir seviyede nota sahip olduğumuz bazı dönemlerdeki verilere kıyasla daha iyi verilere sahip
olmamıza rağmen bu kararı vermeleri tarafsızlıklarına gölge düşürecektir." diye konuştu.

Tüm kararlılıkla yatırımcılara yönelik cazip düzenlemeler sunmaya ve yapısal reformlara hız vermeye devam edeceklerini ifade eden Bakan Elvan, "Hükümetlerimiz döneminde ne devletimiz ne de özel sektörümüz borcunu geri ödeme konusunda sorun yaşamamış, yatırımcıları ve kreditörleri yanıltmamıştır. Sermaye girişi devam etmektedir ve Ağustos ayında net sermaye girişi yaklaşık 930 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)