E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizMoody's'in ardından gözler Merkez Bankası'nda---

Moody's'in ardından gözler Merkez Bankası'nda

Moody's'in ardından gözler Merkez Bankası'nda
26 Eylül 2016 - 09:33 borsagundem.com

A1 Capital, sabah raporunda Moody's'in not indirim kararının ardından piyasadaki gelişmeleri değerlendirdi.

Haftaya yurtiçi piyasalarda yaşanılan hareketlilik ile başlıyoruz. Geçtiğimiz hafta kapanışında kredi derecelendirme kuruluşu Moodys’in Türkiye’nin kreşi notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına indirmesi, Türk lirası üzerinde sert fiyatlanmaları beraberinde getirdi. Moody's'in, “Darbe girişiminin ekonomide yarattığı şok büyük ölçüde atlatıldı” açıklamasından 2 gün sonra Türkiye'nin kredi notunu düşürmesine siyaset ve iş dünyasından sert cevaplar aldı. Moody’s yaptığı not indiriminde sebep olarak, yüksek dış finansman ihtiyacına bağlı risklerdeki artış ve büyüme-kurumsal sağlamlıkta zayıflama olarak gösterdi. Oluşan sert fiyatlanmaların üzerine hükümet ve merkez bankası kanadından adım atılması beklenebilir. Sonuçta hayata geçirilmeyi bekleyen reformların hızlandırılması oluşabilecek fiyatlanmaların bir nebze önüne geçebilir.

Hareketli başlayan hafta için önümüzdeki günlerde de önemli açıklamaların yer aldığı unutulmamalıdır. Özellikle Çarşamba günü sonlanacak olan OPEC toplantısından çıkacak kararlar petrol üzerinde sert fiyatlanmalar yaratabilir. Geçtiğimiz toplantılarda olduğu gibi toplantı bitimi gerçekleşmeden gelebilecek açıklamalarında fiyatlanmaları hızlandırması beklenebilir. Ayrıca haftanın ortasında gelecek olan bir diğer açıklamada Yellen’dan gelecek. Faiz artışının yapılmaması üzerine gelebilecek olan açıklamaların dolar kanadındaki yön arayışını netleştirmesi beklenebilir.

Hafta içerisinde fiyatlanmalara ve sert hareketlenmelere sebep olabilecek diğer önemli ekonomik gelişmeler ise, Stanley Fischer, Draghi ve Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda açıklamaları olacaktır.

EURUSD

Haftaya yatay bir hareketlenmenin ardından başlayan EURUSD paritesi için Asya kanadında gelen dolar değerlenmesinin etkileri hissedilmektedir. Sabah saatlerinde dolar endeksinde görülen yukarı yönlü toparlanmanın parite de 1,1220 desteğine kadar geri çekilmelere sebep olduğu söylenebilir. Aşağı yönlü fiyatlanmaların devam etmesi durumunda günlük pivot seviyesi olan 1,1220 desteğinin kırılması beklenebilir. Bu destek seviyesinin ardından ise 1,1190 ve 1,1175 seviyeleri takip edilmesi gereken seviyelerdir. Diğer taraftan yukarı yönlü hareketlenmelerin gelmesinde 1,1240, 1,1255 ve 1,1270 direnç seviyeleri sırasıyla takip edilmesi gereken seviyelerdir.

ALTIN

Asya seansında başlayan dolar değer kazanımlarının altın fiyatlarında da önemli değer kayıpları getirdiği söylenebilir. 1335 desteğinin altında fiyatlanan altın için bu haftanın volatil geçmesi beklenebilir. Sonuçta OPEC toplantısından çıkacak kararında, ABD ve Japonya tarafından gelecek olan ekonomik açıklamalarında parite üzerindeki baskıyı artırması beklenebilir. Sonuçta siyasi ve ekonomik belirsizlik dönemlerinin yatırım aracı olarak bilinen altın, haftaya da hızlı başlamış oldu. 1335 desteğinin altında 1333 ve 1330 destekleri gün içerisinde takip ediliyor olacakken, yukarı da 1338,1340 ve 1344 direnç seviyeleri de gözden kaçırılmamalıdır.

USDTRY

Geçtiğimiz haftanın son dakikalarında gelen kredi derecelendirme kuruluşu Moodys’in not indirimi, USDTRY paritesinin haftaya sert başlamasını sağladı. 2,99 seviyesinin üzerinde fiyatlanan parite için bugün volatil geçebilir. Sonuçta hükümet ve merkez bankasının kurda yaşanılan bu önemli fiyat hareketine karşı eylem planlarını devreye sokmaları kurda yaşanılan negatif fiyatlamaların önüne geçebilir. Diğer tarafta ülke içerisindeki yurtdışı yatırımcının da gelen karar sonrası çıkış yapacağı düşünülebilir. Olası nakit akışının ise fiyatlanmalarda etkisi görülecektir. 

A1 Capital

Borsa güne yüzde 4.40 düşüşle başladı

 

Moody's ne demek istedi?

 

Moody's kararı krize yol açmayacak!

 

Moodys'in not indirimi fırsat olabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Batuhan26 Eylül 2016 19:34

    Bence merkez bankası piyasaya dolar pompalamalı.

  • Barış26 Eylül 2016 10:59

    Çıkarın yastık altındaki paranızı borsaya yatırım yapın..bu işler sadece konuşmakla olmuyor..darbe zamanı da şimdi de hisse aldım..hazır yabancılar çıkıyorken hisse alın yabancıya güven olmaz bak nasıl kaçıyolar..türk milleti borsana sahip çık destek ver..

  • ergn26 Eylül 2016 10:43

    Moody's,Fıtch ve S&P ABD nin ekonomik tetikçisidir.Kesinlikle objektif olamazlar...ABD NİN ÇIKARLARI DOĞRULTUSUNDA KARAR ALIRLAR...

  • alp26 Eylül 2016 10:25

    evet harekete geçmesi gerekir...faizler daha da aşağıya...en güzel cevap olur..bence peynir ekmek yerim..o,,,şerefsizlere eğilmem.