E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMoody's İngiltere'nin kredi notunu düşürdü---

Moody's İngiltere'nin kredi notunu düşürdü

Moody's İngiltere'nin kredi notunu düşürdü
23 Eylül 2017 - 02:04 borsagundem.com

Brexit nedeniyle AB'ye ödeyeceği tazminatı hesaplayan İngiltere'ye bir darbe de Moody's'ten geldi. İngiltere'nin uzun vadeli kredi notunu AA2'den AA1'e düşüren Moody's, görünümü de 'durağan'dan 'negatif'e indirdi

Brexit aşamasında olan İngiltere'ye not şoku geldi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İngiltere'nin uzun vadeli kredi notunu AA2'den AA1'e indirirken, kredi notu görünümünü de durağandan negatife indirdi.

Moody's tarafından yapılan açıklamada, İngiltere hükümetinin mali konsolidasyon planının giderek artan bir soru işaretine yol açması, borç yükünün de hızla yükselmesi sonrasında görünümün ülkenin kamu finansmanında zayıflıklara işaret ettiğine vurgu yapıldı.

İngiltere'nin orta vadeli ekonomik gücünün erozyona uğramış olmasının finansal baskıları daha da artırdığına dikkat çekilen açıklamada, bu görünümde ülkenin Brexit sürecinin de payının olduğu hatırlatıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cemalettin23 Eylül 2017 02:37

    Bu fed in bilanço küçülmesi başka ülkelerinde not indirimine sebep olur çin de bunlardan ilkiydi