E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody's: Euro bölgesi ekonomik toparlanmayı destekliyor---

Moody's: Euro bölgesi ekonomik toparlanmayı destekliyor

Moody's: Euro bölgesi ekonomik toparlanmayı destekliyor
15 Ocak 2018 - 09:40 borsagundem.com

Moody's, Euro Bölgesi'nde ekonomik toparlanmanın ülke kredi notlarında 2018 için durağan görünümü desteklediğini bildirdi

Moody's Investors Services, Euro Bölgesi'nde yapısal reformlardaki inişli çıkışlı ilerlemeye rağmen, ekonomik toparlanmanın ülke kredi notlarında 2018 için 'durağan' görünümü desteklediğini bildirdi.

Moody's yayınladığı raporda, "Euro Bögesi ülke kredi notları için 'durağan' görünüm konjonktürel ekonomik toparlanma tarafından destekleniyor. Bununla birlikte, büyüme potansiyelini sınırlayan konuları düzeltecek ve yüksek borç seviyeleri ile başa çıkacak yapısal reformlarda ilerleme inişli çıkışlı olmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Moody's Başkan Yardımcısı Sarah Carlson tarafından hazırlanan raporda, "Euro Bölgesi'nde 2013 yılında başlayana ekonomik toparlanma büyük olasılıkla 2018'de de devam edecek ve giderek daha geniş tabanlı hale gelecek" ifadelerine verildi.

Euro Bölgesi'nde 2018 yılında ortalama ekonomik büyümenin 2018 yılında yüzde 2,0 olacağını tahmin eden Moody's, 2019 yılında ise büyümenin yüzde 1,7 seviyesinde yavaşlayacağını öngördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)