E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar Moody's ile geriledi---

Piyasalar Moody's ile geriledi

Piyasalar Moody's ile geriledi
24 Mayıs 2017 - 08:18 borsagundem.com

Moody's :Ekonomi genelinde borçluluğun artması ve potansiyel büyümenin yavaşlamasıyla birlikte Çin'in finansal mukavementinin gelecek yıllarda bir miktar güç kaybedecek

Çin borsası Moody's tarafından ülkenin kredi notunun düşürülmesi ardından yüzde 1 geriledikten sonra kısmen toparlandı. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi  Çin borsasını izleyerek geriledi. Endeks, Wall Street'in artıda kapanmasına rağmen yüzde 0.3 ekside bulunuyor. Japonya'nın Nikkei endeksi  ise yüzde 0.4 artıda bulunuyor. Moody's Çin'de artan borç oranlarının bir kademe not indirimine sebep olduğunu belirtirken, ekonomik büyümenin yavaşladığına da dikkat çekti. Ülkenin artan borç seviyesi bir süredir Beijing yönetiminde endişe yaratırken, geçen yılın sonlarından bu yana küresel finans piyasaları üzerinde de baskı oluşturuyor. Moody's tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Not indirimi ekonomi genelinde borçluluğun artması ve potansiyel büyümenin yavaşlamasıyla birlikte Çin'in finansal mukavementinin gelecek yıllarda bir miktar güç kaybedeceği şeklindeki Moody's beklentisini yansıtmaktadır" denildi.

Çinli yetkliler bir süredir finansal riskleri azaltmak amacıyla tehlikeli olarak nitelenen borçlanmalara yönelik denetimleri artırdı, merkez bankası da para politikasını sıkılaştırdı. Dolar ise ABD Başkanı Donald Trump'ın Kongre'ye ilettiği bütçe tasarısının ardından Beyaz Saray'ın ekonomi politikaları alanında adım atmaya başlayacağı beklentisiyle altı buçuk ayın dip seviyelerinden yükseldi. Trump'ın bütçe tasarısı askeri ve altyapı harcamalarda artış, sağlık ve gıda yardımı gibi sosyal güvenlik harcamalarında ise kesinti yapılmasını öngörüyor. ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin de Beyaz Saray'ın vergi reformu tasarısını Ağustos'a kadar olmasa bile bu yıl içinde yasalaştırmak istediğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)