E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMoody's 11 Türk şirketin notunu izlemeye aldı---

Moody's 11 Türk şirketin notunu izlemeye aldı

Moody's 11 Türk şirketin notunu izlemeye aldı
06 Haziran 2018 - 22:09 borsagundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's 11 Türk şirketin notunu izlemeye aldı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's 11 Türk şirketin notunu izlemeye aldı.

Moody's'in izlemeye aldığı Türkiye'de iş yapan şirketler şöyle: Anadolu Efes Biracilik ve Malt Sanayii A.S. (Efes), Coca-Cola Icecek A.S. (CCI), Dogus Holding A.S. (Dogus), Eregli Demir ve Celik Fabrikalari T.A.S. (Erdemir), Koc Holding A.S. (Koc Holding), Ordu Yardimlasma Kurumu (OYAK), Ronesans Gayrimenkul Yatirim A.S. (Ronesans), Turkcell Iletisim Hizmetleri A.S. (Turkcell), Turk Hava Yollari Anonim Ortakligi (Turkish Airlines), Turkiye Petrol Rafinerileri A.S. (Tupras), Turkiye Sise ve Cam Fabrikalari A.S. (Sisecam).

Dogus Holding A.S.'nin "negatif" görünüme sahip olması dışında, yukarıda bahsedilen tüm şirketin görünümü "durağan".

Moody's not değerlendirirken nelere dikkat ediyor?

Moody's yaptığı yazılı açıklamada not değerlendirme hususlarına ilişkin şunları kaydetti:

"Şirketlerin notu gözden geçirilirken, şu anki zorlu çalışma ortamında şirketlerin krediye ne kadar nüfus ettiği ve potansiyel kırılganlıkları değerlendirilecektir. Moody's makro-ekonomik ortamın şirketlerin likidite profilleri üzerindeki etkisini, vadesi yaklaşan borçları finanse etme yeteneğini değerlendirmeye alır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet yılmaz07 Haziran 2018 10:54

    yerleşik iş insanları döviz toplama işi ile yaranamamış çakal modize.

  • realite07 Haziran 2018 09:30

    yabancı fırsat gördüğünde kaçırmaz..seçim öncesi en zayıf karnımızdan gördüğü fırsatı köküne kadar kullanıyor irrasyonel bir şekilde..seçim sonucu ne olursa olsun bu seviyelerden tüm şirketleri alacakları aşikar..oyuna gelmeyin..kendilerine zemin hazırlıyorlar borsayı uçururlar yine..

  • dalkavuk07 Haziran 2018 07:23

    BERBERI Bekri Seni okumuş aydın kılıklı

  • Ofli07 Haziran 2018 03:43

    Hikaye

  • Behsat07 Haziran 2018 00:15

    YUH YUH YUH nasıl saldırıyorlar ulan nasıl erdogan düşsün diye valla billaha oyumu bosa verecektim vermeyecem erdogana verecem allah sızı ne etsın emi bu kdr ekonomi saldırı olur ya

  • Berber bekri 07 Haziran 2018 00:01

    Ulen bu kadar alak varken iyi ülke ayakta duruyor...sivilce çıksa dış güç....iyi olan herşeyi siz yaptınız kötü olanları dış güçler teroristler lobiler haçlılar gavurlar bi defolup arabistan aşağı şu tarikatları meczuplari da alıp bi gidin Cumhuriyetin aydınlık yüzleri 7 düvele yeter Allah a Şükür....Giderken son tıraşınız benden bedava makarna beyinler yandaşlar troller bedavayı seversiniz...

  • Hacımurar07 Haziran 2018 11:20

    Arkadaşlar, dikkat edin birbirimize düşüyoruz. Provakasyonlara gelmeyelim. insanlar geriliyor ve sonunda patlama olur Allah muhafaza. Zaten müslümanlar birbirini yiyor, bir de sizler provakasyon yapmayın.

  • Nedim07 Haziran 2018 00:30

    Aydınlık yüzler ne yaptı. Kul oldunuz imf ye. Süründünüz hastanelerde. Rakı masasından kalkıp ülke yönettiniz. Üniversiteleri ikiye böldünüz. Laiklik diye eziyet ettiniz. Ülkede ne halt yedinizz. Aydınlıkmış ne aydınlığı be bi ugur mumcu çıktı aydın onuda yediler rahmetliyi gerisi faso fiso berber sen traşı kes işine bak

  • Yavuz 07 Haziran 2018 00:16

    Ya berber senin ben neyse.

  • POLAT ALEMDAR06 Haziran 2018 23:39

    seçim yaklaşıyor iki son bir darbe daha vurabilmek için tüm varlıkları ile çalışacaklar.ama olmayacak kendilerine darbe vuracaklar.

  • Nihat06 Haziran 2018 23:30

    Ey mesrebi bozuklar Türkiye nin aleyhinde ne çıkarırlarsa siz ona destek çıkıyorsunuz! Bu kadar haysiyet fakiri olduğunuza göre belanızı bulmanız yakındır! Çünkü bu kadar alçaklığı dağlar bile kaldırmaz.

  • Ahmet06 Haziran 2018 23:22

    Tcell gibi adi bir şirketin notu ezelden 0 ..

  • POLAT ALEMDAR06 Haziran 2018 23:40

    o şirket o borclarını ödeyemez ve bankaları zora sokacak resmen.MHP koalisyonu zamanında 40 milyar dolara satılacak bu şirketi mhp sattırmadı kelepire şirket gitti.

  • pardus06 Haziran 2018 23:10

    dış güçler bugüne kadar Tayyibi destekleyip büyütüyordu. şimdi rüzgar tersine döndü

  • misafir06 Haziran 2018 22:46

    saçma saçma yorumlar var, ne dış güçmüş be arkadaş, zaten bi şirket ülkenin tüm ekonomik dengesini bozuyorsa ve ülkeyi batırmak istiyorsa zaten 15 dakikada batırırlar. ekonomi gazetesi okuyorsunuz daha not’um nasıl, neden, sebeplerini bilmiyprsunuz. ekonomi sizce çok mu iyi ki adamlar notu değiştirmesin veya arrtırsın. dolar pozisyonu açık olan şirket varsa vay haline.

  • Bika06 Haziran 2018 22:38

    Son 16 yılın ihale rekortmeni müteahhitlik şirketlerine de not verilsin ki bankalar vatandaşın birikiminden oluşan mevduatlarını, batık şirketlerin borçlarını yeniden yapılandırmada kullanmasın.

  • AHMET06 Haziran 2018 22:34

    adamlar tum işi gucu bırakmıs mesailerini turkiye'ye nerden caksak diye ugrsıyorlar.bu kadar lakaid ve sorumsuzca iş yapılmaz.bunu gormeyen nankorlerde icimizde mevcut.hangi ulkeye bu kadar not icin ugrasıyorlar.

  • gafil06 Haziran 2018 22:50

    7-8 yil not arttirdiklarinda da adamlar işi gücü bırakmış bizi şahlandırıyorlar dedin mi? dolarin bu kadar yükseldigi bir ortamda bu inceleme döviz borcu olan sirketler icin normal degil mi? kendi akrabana dahi borç verirken acaba geri ödeyebilir mi diye düsünmüyormusun? arastirmiyormusun?

  • KILIÇ06 Haziran 2018 22:18

    İZLEYİ İZLEYİ GÖZLERİN BOZULACAK BU ŞİRKETLER BİR YERLERİNE BİR ŞEYMİ YAPMIŞ ÇALIŞIP KAZANANLAR GÖZÜNE BATMIŞ.

  • ALİÇO06 Haziran 2018 22:15

    Adi şirketler sizin değerlemeleriniz kadar seçim anketi bile yok akşamdan sabaha not ....Yerin dibine batın FETÖ cüler

  • Ozlmdrn06 Haziran 2018 22:36

    Gerizekali misin? Feto ile moody's ne ilgisi var bunlara gel bizi denetle ve puan ver diye para veriyoruz.