E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMoody’s’ten Türkiye için not açıklaması---

Moody’s’ten Türkiye için not açıklaması

Moody’s’ten Türkiye için not açıklaması
15 Ağustos 2014 - 12:42 borsagundem.com

Moody's, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye'nin zorluklarını gidermeyeceğini açıkladı

Moody's Investors Service, Türkiye'de 10 Ağustos tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlarının, devaml eden yurtiçi politik gerilim ve 2015 Haziran'da yapılacak parlamento seçimlerine kadar devam edecek belirsizlik nedeniyle Türkiye'nin kredi notunun önündeki önemli ekonomik ve kurumsal zorlukları (yavaş büyüme, yüksek enflasyon, kayda değer dış kırılganlıklar ve TCMB gibi önemli kurumların bağımsızlıklarında zayıflama) çözmeyeceğini savundu.
Moody's, Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarının etkilerinin, yeni Başbakan belirlenene ve 2015 parlamento seçimleri AKP'nin anayasayı değiştirecek çoğunluğu elde edip etmediğini ortaya koyana kadar tam olarak görülemeyeceğini savundu. 
Parlamento seçimleri ve yeni hükümetin oluşumunu AKP'nin içindeki bölünmelerin ekonomi politikası ve yönetim yaklaşımını nasıl etkileyeceği konusunda bazı işaretler vereceğini ifade eden Moody's, AKP içindeki dinamiklerin gelişiminin politik gerilim ortamının ve 2013 ortasından bu yana süren belirsizliğin devam etmesine yol açabileceğini vurguladı. 
Yayınladığı raporda Başbakan Erdoğan ve AKP hükümetlerinin sadece yapılan yapısal iyileştirmelerden değil, aynı zamanda global likidite ve yabancı sermaye girişleri, hızlı kredi büyümesi yoluyla sağlanan tüketim ve yatırım artışlarından faydalandığını belirten Moody's, 
ancak 2003'dan bu yana sağlanan ivmenin devam ettirilmesinin önümüzdeki dönemde zorlaşacağına işaret etti. Önümüze bakıldığında risklerin aşağı yönlü olduğunun görüldüğünü belirten Moody's, artan jeopolitik risklerin yılın ikinci yarısında net ihracatın ilk çeyrekteki pozitif etkilerini azaltacağını öngördüklerini işaret ederek, bunu sonu olarak Türkiye ekonomisinde büyümenin bu yıl 2013'deki yüzde 4'ten 3'e gerilemesini beklediklerini ifade etti. 
Moody's, TCMB'nin gösterge faiz ve gecelik borçlanma faizinde yaptkığı indirimlerini Türkiye'de enflasyon risklerini artırdığını ve bunun merkez bankasının bağımsızlığı konusunda kuşkuları ateşlemesinin muhtemel olduğunnu vurguladı. 
Buna ek olarak cari işlemler açığının bir miktar dengelenme işaretleri verdiğini ancak hala büyük ve finansman açısından yabancı sermaye girişlerine bağlı olmaya devam ettiğine işaret eden Moody's, Irak krizinin Türkiye'nin ödemeler dengesini tehdit etmeye devam edeceğini öngördüklerini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mahmut Can15 Ağustos 2014 20:41

    Değerlendirmesini yapmış , değerlendirmelerin bir kısmı doğru fazla abartılı bir durum yok.Üzerimize düşen devletimizin önlemler alması , ekonomi yönetimini güçlendirmesi gerekiyor.Doların önünün kesilmesi lazım.Merkez bankası piyasaya dolar enjekte etmesi gerekiyor.Bu konuda geç kalınmamalı.2.20 nin üzerine çıkmaması için gerekli önlemler alınmalıdır.

  • zafer15 Ağustos 2014 19:12

    İndirin şu notu da millet rahatlasın be, ne bu ya indiririm haaa ayakları

  • norman15 Ağustos 2014 17:13

    ekonomi adamların parasıyla dönüyor adamlar da parasından maksimum getiri almak için her yolu kullanır sen adamların parasına muhtaç olmasan zaten verdiği notun anlamı olmaz

  • hakan277215 Ağustos 2014 15:29

    Düştüğü zaman alıyor çıktığı zaman satıyor alçak yabancılar.Çıkaranlarda kendileri düşürenlerde

  • hakan277215 Ağustos 2014 15:28

    Amaçları ülkeyi batırmak için ellerinden geleni yapıyor.Biz kendi ekonomimize sahip çıkmazisek onlar kendi paraları bizim cebimizdekine sahip olacak bu kadar gerçek.Yön arıyor bizim ekonomimiz yön aramıyor yönü belli.

  • buffet15 Ağustos 2014 15:02

    Bu kurum hergün niye konuşuyor.başka ülke yokmu.hergün aynı zırvalar düşürecekse düşürsünler.

  • tutarsız taraflı bir bakış15 Ağustos 2014 13:50

    tamamen kendi ceplerine göre konuşuyorlar. geçen hafta cumadan bu cumaya Türkiye de hiçbir şey değişmedi. c.bşk. malumun ilanıdır. siyasi belirsizlik güçlü muhalefetin olduğu yerde olur.

  • İşler kötü15 Ağustos 2014 13:48

    AKP mucizesi diye birşey yok. Dünyadaki bol likiditeden faydalandınız diyor. Şimdi paralar anavatanına dönerken görelim maharetinizi ...

  • tolga15 Ağustos 2014 13:32

    Not düşürmek için ortamı hazırlıyorlar

  • Metin ÇOK15 Ağustos 2014 13:05

    Eyyyyyy MOODYS..

  • ne diyor bunlar 15 Ağustos 2014 12:50

    parlemonta seçimleri tamamlandan not netleşmeyecek diyerek gelecek sene olacak parlemento seçimleri yani en az bir yıl not durumuyla oynama yok mu ?