E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMoody's Turkcell'in notunu teyit etti---

Moody's Turkcell'in notunu teyit etti

Moody's Turkcell'in notunu teyit etti
18 Aralık 2014 - 07:26 borsagundem.com

Moody's Turkcell'in Ba1 olan kredi notunu 'durağan' görünüm ile teyit etti

Moody's Investors Service, Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.'nin Ba1 olan kredi notunu ve Ba1-PD olan temerrüt olasılığı notunu 'durağan' görünüm ile teyit etti.
    
Moody'b Başkan Yardımcısı Martin Kohlhase yaptığı açıklamada, "Turkcellin Ba1 olan kredi notunun teyit edilmesi, ılımlı finansal kaldıraç ile birlikte gelen sağlam finansal profili, güçlü likidite profilini ve Türkiye mobil telefon piyasasındaki lider pozisyonu yansıtıyor" ifadelerine yer verdi.
    
Kohlhase, Ba1 notunun pazar payı kaybı ile sonuçlanan yurtiçi piyasada rekabet gücünü ve Türkiye'de daha zayıf bir makroekonomik büyüme trendi yaşanacağı görüşünü de hesaba kattığını belirtti.
    
Kohlase, 'durağan' görünümde Türkiye'nin kredi notu ve görünümün de hesaba kattıklarını, bunun Turkcell'in kredi notunda yukarı hareketi sınırladığını da ifade etti.
     
Moody's Turkcell'in cari güçlü finansal profilinin devam ettirilmesi ve pozitif serbest nakit akışının sürdürülebilir .er hale gelmesi durumunda notun artabileceğine işaret ederken, Turkcell'in yatırım ve satın alma planlarını artırması ve borç rasyolarının kötüleşmesi halinde notun düşürülebileceğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 76,55
En Yüksek: 77,95
En Düşük: 74,95
Değişim 1,59 %
FK: 13,41
PD / DD: 1,38
İşlem Hacmi 2.995.342.454
Toplam Adet: 39.142.616
Ağırlıklı Ort.: 76,46
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)