E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMobius gelişmekte olan piyasaları işaret etti---

Mobius gelişmekte olan piyasaları işaret etti

Mobius gelişmekte olan piyasaları işaret etti
12 Kasım 2018 - 08:40 borsagundem.com

Ünlü yatırımcı Mobius, "Gelişmekte olan piyasalardan hisse senedi alma zamanı" dedi

Mark Mobius, gelişmekte olan piyasa hisse senetlerinin şu anda "çok ucuz" göründüklerini ve bunun bir alım fırsatı olduğunu söyledi.

CNBC'ye konuşan Mobius, yaşanan satışların gelişmekte olan piyasalarda yatırım fırsatları ortaya çıkardığını belirterek, "Günün sonunda gelişmekte olan pilasa hisse senetleri çok ucuz görünüyor. Bu piyasalara girme zamanı" dedi.

Bazı ülkelerin hali hazırda para birimlerinde ve hisse senetlerinde toparlanma görmekte olduklarını belirten Mobius, bunun ABD Doları'nın istikrar kazanmaya başlamasından, gelişmekte olan piyasalar üzerinde dolar cinsinden borç servis yükünün hafiflemesinden kaynaklandığını da vurguladı.
Mobius açıklamasında büyümenn Çin'i geride bıraktığı Hindistan'ı ve Güneydogu Asya'ya beğendiğini belirtirken, güçlü bilançoları, az borcu olan ve nakit rezevrlerini büyüme için yatırım ile temettü dağıtmak arasında bölen şirketleri tercih ettiklerini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)