E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMKK’dan o iki ihraca ‘ücretsiz hizmet’ düzenlemesi---

MKK’dan o iki ihraca ‘ücretsiz hizmet’ düzenlemesi

MKK’dan o iki ihraca ‘ücretsiz hizmet’ düzenlemesi
22 Ekim 2018 - 17:33 borsagundem.com

Merkezi Kayıt Kuruluşu ‘hesap açma’ ve ‘hesap bakım’ dışında ücretsiz hizmet getirilen senet ve sertifika ihracını duyurdu. İşte yeni düzenleme açıklaması…

BORSAGUNDEM.COM

Sermaye piyasasının önemli kurumlarından Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK), bazı kıymetlerin ihraç hizmetlerine getirilen yeni düzenlemeyi duyurdu. Kurum, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ihraç edilen Avro cinsi Devlet İç Borçlanma Senedi ve Kira Sertifikalarına ilk ihraç tarihinden itibaren ‘hesap açma’ ve ‘hesap bakım’ dışındaki hizmetlerden ücret alınmayacağını açıkladı. Yeni düzenleme MKK’nın resmi internet sitesindeki ‘ücret tarifesi’ne de işlendi.


“YÜZDE SIFIR ORANINDA ÜCRET” AÇIKLAMASI

Kurum tarafından yapılan duyuruda şu ifade yer aldı:

Sayın İletişim Yetkilileri
Kuruluşumuz ücret tarifesinde, Merkezi Kaydi Sistemde kayden izlenmeye başlanan Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ihraç edilen Avro cinsi Devlet İç Borçlanma Senedi ve Kira Sertifikalarının, ücretlendirilmesine ilişkin olarak Sermaye Piyasası Kurulu kararı kapsamında, bu tür kıymetlerin ilk ihraç edildiği tarihten itibaren uygulanmak üzere, “Hesap Açma” ve “Hesap Bakım” hizmeti haricindeki diğer hizmetlerden yüzde sıfır oranında ücret alınması şeklinde düzenleme yapılmıştır.
Düzenlenen ücret tarifesi Kuruluşumuz internet sitesinde Bilgi Merkezi/Tarife bölümünde yer almaktadır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Komplo Teorisyeni22 Ekim 2018 23:08

    MKK bütün yatırımcıların ellerini görüyor. Bilgi güvenliği konusunda denetleniyor mu? Borsada vatandaş alırken bir el satıyor, vatandaş satarken de bir el alıyor. Herif bu bilgileri bir yerden alıyor olmasın.