E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMİT’ten kritik FETÖ operasyonu---

MİT’ten kritik FETÖ operasyonu

MİT’ten kritik FETÖ operasyonu
15 Temmuz 2018 - 18:53 borsagundem.com

MİT, FETÖ'nün sosyal medya uzmanı Yusuf İnan'ı Ukrayna'dan Türkiye'ye getirdi

12 Temmuz’da iki farklı ülkeden getirdiği FETÖ mensuplarını Türk adaletine teslim eden MİT, benzer bir çalışmaya daha imza attı. FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından yurt dışına kaçan örgütün sosyal medya uzmanlarından Yusuf İnan, MİT tarafından bugün öğleden sonra Ukrayna’dan yurda getirildi. Darbe girişimi öncesinde kurduğu internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden algı operasyonları yürüten İnan’ın, Pensilvanya’nın talimatlarıyla önemli siyasi şahsiyetler ile devlet yöneticilerini itibarsızlaştırıcı yayınlar yaptığı öğrenildi. Oluşturduğu farklı müstear isimlerle özellikle İzmir’de faaliyet yürüten İnan, İzmir 2. Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan aranıyordu.

MİT DAHA ÖNCE DE GETİRMİŞTİ

MİT, 12 Temmuz 2018’de terör örgütünün “Azerbaycan kasası” ile Mersin’de FETÖ’ye bağlı iş adamlarının imamlığını yapan iki üst düzey teröristi yurt dışından Türkiye’ye getirmişti. Bu kapsamda, FETÖ üyelerinden İsa Özdemir Azerbaycan’dan, Salih Zeki Yiğit ise Ukrayna’dan İstanbul’a getirilmişti.

Öte yandan MİT, 29 Mart 2018’de örgütün Balkan yapılanması kapsamında 6 FETÖ üyesini Kosova’dan, 10 Nisan 2018’de ise üç örgüt mensubunu Gabon’dan Türkiye’ye getirmişti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zamir15 Temmuz 2018 22:15

    Mitbu kadar başarılıysa neden Erdoğan darbe girişimini eniştesinden öğrendi peki 😂

  • Berber bekri15 Temmuz 2018 21:24

    MIT herşeyden haberi olandır şimdi ortaya çıkıyor ki toplantılar yapılmış darbe planlanmış yüzlerce binlerce kişinin bildiğini bilmemiş MIT baylock diye bişey varmış ama MIT bilmiyormuş HaydiTürkiye ileri...

  • alper yılmaz atilla15 Temmuz 2018 20:41

    Daha önemli olanları ve elebaşlarını Amerika ve Avrupa'dan getirtebilecekmiyiz?