E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'MİT’in hazırladığı listeyi ele geçirdik'---

'MİT’in hazırladığı listeyi ele geçirdik'

'MİT’in hazırladığı listeyi ele geçirdik'
26 Temmuz 2016 - 07:30 borsagundem.com

Twitter jurnalcisi Fuatavni’ye bilgi sızdırdığı iddiasıyla gözaltına alınan Başbakanlık Veri Uzmanı Mustafa Koçyiğit’in ifadesine ulaştı

Habertürk FETÖ/ PDY’ci darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında Twitter jurnalcisi Fuatavni’ye bilgi sızdırdığı iddiasıyla gözaltına alınan Başbakanlık Veri Uzmanı Mustafa Koçyiğit’in ifadesine ulaştı.

1997 yılında Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi’ni kazandığını ve FETÖ ile üniversitede tanıştığını anlatan Koçyiğit, 2003 yılında Polis Akademisi’nde yüksek lisansa başladığını, 2009’da ise 3 yıllığına ABD’ye gittiğini söyledi.

ABD’de ‘Yasin’ isimli örgüt mensubuyla ara ara görüştüğünü anlatan Koçyiğit, bu kişinin Türkiye’ye döneceği zaman “Seni benim selamımla birisi arayacak” dediğini aktardı. Türkiye’ye döndükten sonra 2004’te Başbakanlık Veri Uzmanlığı’nda işe başladığını ifade eden Koçyiğit, ‘Yasin’in selamı ile arayan ‘Selman’ isimli örgüt mensubunun kendisine ‘Teknik ve bilgi işlemdeki mühendislerin işlerini takip etme’ görevini verdiğini belirtti. Koçyiğit ifadesinde şunları söyledi...

Emlak Konut tüm projeleri bünyesinde toplayacak!

‘YAZIŞMALAR 3 GÜNDE İMHA EDİLİYORDU’

“Selman beni ankesörlü telefondan arıyor, görüşmeleri dışarıda yapıyorduk. Selman abinin talimatıyla İstihbarat Daire Başkanlığı’nda (İDB) çalışan Burak isimli kişiyle irtibat kurup talimatları yerine getirmeye başladık. Mühendislerle ‘Bylock’ programı üzerinden yazışıyorduk. ‘Iagle’ ve ‘Tango’ isimli programları kullandık. 3 programın da özelliği yazışmaları 3 gün içerisinde otomatik olarak imha etmesiydi.

Selman abiyle son görüşmemizde kendisini Selahattin diye tanıtan birisi vardı. Ankara’daki görevinin sona erdiğini ve işleri bu kişi ile yürüteceğimizi söyledi. O kişinin emniyetin Ankara imamı olduğunu biliyordum. Selahattin abi bana Furkan kod isimli arkadaşın ID numarasını verdi. Furkan ile tanıştık ve sonrasında da görüştük. Kullandığımız programlar üzerinden dosya transferi yapıyorduk.

‘ÖRGÜTÜN İSTİHBARATTAN VERİYE İHTİYACI VARDI’

2013’te İDB’de yönetimin değişmesinden sonra bizde bir bocalama oldu, örgütün İDB’den veriye ihtiyacı vardı. Selahattin abinin talimatıyla mühendislerden İDB’de işimize yarayacak verileri istedim. Mühendisler Burak ve Haşim verileri USP, CD ve hard diskte getirmeye başladı. Evlerinde ya da açık alanda teslim ediyorlardı. Ben de bu bilgileri açık alanda Furkan’a veriyordum. MİT’in İDB’ye bildirdiği 20 bin kişilik paralel yapılanmaya ilişkin listeyi mühendisler aracılığıyla temin ettik.”

‘FUATAVNİ DEĞİLİM’

Benim Fuatavni kullanıcı adlı Twitter profili olduğum ifade edilmişse de bu doğru değil. Bu profili kullananlar yurtdışında yaşayan 8-10 kişilik gruptan oluşmaktadır. 15 Temmuz günü Selahattin abiyle mesajlaştık. Bana ‘Mühendisler cuma akşamı ve hafta sonu İDB’de kalacak bir yol bulsunlar’ dedi. Bunu mühendislere ilettim. Darbeyi öğrendikten sonra mühendislerle bilgi işlem şubesini korumak gerektiğini yazdım. Harekete geçtiler ve bir kısmı Yıldız’daki İDB’nin yakınlarında yakalandılar. Son kullandığımız haberleşme programı ‘Tango’ idi ve bunu 30 bin civarında örgüt elemanı kullanıyordu. Yaptıklarımdan pişmanım, temin ettiğim verilerin devletin gizli bilgi ve belgeleri olduğunu biliyordum.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gulbeyaz08 Ocak 2017 02:27

    Ben borcumu faiziyle yatirdim an itibariyle hic borcum yok oh be

  • Uşaklı16 Aralık 2016 12:18

    Eşim yurtta çalıştı,tazminat parasını yatırdılar banka kapandı çekemedik,şimdi bloko diyorlar,daire aldım ne yapcam bu alın teri araştırma yok soruşturma yok.çözüm istiyoruz Allah biliyor yeter.

  • Ayşe Cantürk 09 Aralık 2016 17:13

    Ben de merak ediyorum paralarımızı ne zaman alacağız zor durumdayım

  • M.Fındıklı23 Kasım 2016 13:16

    Bizim 30 bin e yakın paramız pardı sırf faiz yok diye bankasyaya yatırdık önce Babamı açıga aldılar babam imamdı sonra iceriye aldılar bizim sucumuz ne bizim ne örgüt le ne başka bişeyle hic bi alakamız yok.Lütfen sesimizi duyun

  • Hanifi sayilgan11 Kasım 2016 18:50

    Biz de borcumuz var nereye yatiracaz

  • Hanifi 11 Kasım 2016 18:48

    Bizimde borcumuz var nereye yatiracaz bilmiyoruz 500 tl cevap lutfen

  • magdur06 Kasım 2016 21:39

    Bende düğünden sonra kasa kiraladim zimmetlerimik kasaya bir miktar parayıda hesaba yatirdim şimdi o şube komple boşaltılmış kasamv e paralarım ne olacak lütfenbiri söylesin 😵

  • meral esentekin09 Ekim 2016 12:28

    Yüce Allah, İslama leke süren, mason fetullah gülenin,bin defa belasını versin. Müslüman Türkiye nin kanı nı emdi

  • Mağdur vatandas21 Eylül 2016 16:06

    Evinin kirasını veremiyor başbakanim Allah rızası için yardım parmaklarınızı verin artik

  • Amed11 Eylül 2016 00:14

    Paramızı ne,zaman alacağız bir açıklama bekliyoruz

  • eren27 Temmuz 2016 01:46

    senin yerin mapushane bundan sonra curu orada insallah

  • her yerden çıkıyorlar26 Temmuz 2016 17:13

    dini cemaat ambalajında resmen özel casusluk örgütü kurulmuş

  • vatansever26 Temmuz 2016 09:47

    bir an evvel idam ,bu ulkeye idam gelmedigi muttetce bu vatan hainleri temizlenmez........